Kruidenboter

Kruidenboter

Porties

10

Voorbereidingstijd

10 min

Baktijd

5 min

Kruidenboter

Ongezouten boter 120 gram
Citroensap 1 theelepel
Zeezout 1 theelepel
Bieslook 2 takjes
Peterselie 2 takjes
Knoflook 1 teentje


Kruidenboter heb ik eigenlijk altijd wel in huis. Ik wist eigenlijk helemaal niet hoe dit gemaakt werd, totdat ik dacht laat ik het eens proberen. Tot mijn verbazing is dit best makkelijk om te maken!

Benodigdheden:

  • Huishoudfolie
  • Mixer, deze shop je hier

Hoe maak je kruidenboter:

  1. Doe de boter in een ruime kom en klop deze even iets op.
  2. Als het wat luchtiger is doe hier dan de geperste knoflook, zout, citroensap en de fijngehakte peterselie en bieslook bij.
  3. Roer dit door elkaar tot het goed gemengd is. Proef even of je nog wat kruiden eraan toe wilt voegen.
  4. Leg op je werkblad een stukje huishoudfolie, schep hier de kruidenboter op.
  5. Zie de eerste afbeelding onderaan dit recept voor een stap voor stap uitleg.
  6. Rol deze op als een worstje en draai de uiteinden dicht.
  7. Laat het geheel minimaal een half tot een uur in de koelkast weer goed koud worden, zodat je het goed kan snijden.
  8. Voor het serveren haal de kruidenboter uit de koelkast en snij in plakken.

Kruidenboter maak ik voortaan altijd zelf, net zo lekker en het scheelt ook weer in de portemonnee.

KruidenboterKruidenboter

 

Deel & Print

Geen Reacties

Laat een reactie achter