Recepten

Kruidenboter

Kruidenboter

Kruidenboter

Ongezouten boter 120 gram
Citroensap 1 theelepel
Zeezout 1 theelepel
Bieslook 2 takjes
Peterselie 2 takjes
Knoflook 1 teentje
Italiaanse kruiden optioneel

Kruidenboter heb ik eigenlijk altijd wel in huis. Ik wist eigenlijk helemaal niet hoe dit gemaakt werd, totdat ik dacht laat ik het eens proberen en er een lekker recept van maken, zie hier het resultaat!

Wat heb je nodig:


  • Huishoudfolie
  • Mixer, niet in huis? Je shopt hem hier!

Hoe maak je kruidenboter:


  1. Doe de boter in een ruime kom en klop deze even iets op.
  2. Als het wat luchtiger is doe hier dan de geperste knoflook, zout, citroensap en de fijngehakte peterselie en bieslook bij.
  3. Roer dit door elkaar tot het goed gemengd is. Proef even of je nog wat kruiden eraan toe wilt voegen.
  4. Leg op je werkblad een stukje huishoudfolie, schep hier de kruidenboter op.
  5. Zie de eerste afbeelding onderaan dit recept voor een stap voor stap uitleg.
  6. Rol deze op als een worstje en draai de uiteinden dicht.
  7. Laat het geheel minimaal een half tot een uur in de koelkast weer goed koud worden, zodat je het goed kan snijden.
  8. Voor het serveren haal de boter uit de koelkast en snij in plakken.

Kruidenboter maak ik voortaan altijd zelf, net zo lekker en het scheelt ook weer in de portemonnee.

Porties

10

Voorbereidingstijd

10 min

Baktijd

5 min

Beoordeel

100%
Nog geen reacties

Laat een reactie achter