Banketbakkersroom

Banketbakkersroom

Porties

1

Voorbereidingstijd

20 min

Baktijd

15 min

Banketbakkersroom

Halfvolle melk 500 ml
Vanille suiker 2 zakjes
Kristal suiker 100 gram
Eigelen 4 stuks
Bloem 2 eetlepels
Vanille stokje 1


Als je zelf banketbakkersroom hebt gemaakt wil je eigenlijk niet meer anders. Ik ben al een tijdje op zoek naar een goed recept en ik denk nu de juiste verhoudingen te hebben gevonden. Dit recept gebruik ik als vulling tussen taarten, maar is ook lekker tussen een broodje (puddingbroodje). Speciaal bedankje voor Kas voor het insturen van dit recept en de foto’s.

Benodigdheden:

Bereidingswijze banketbakkersroom:

  1. Scheid je eieren en doe de eigelen in een apart bakje.
  2. In een pannetje verwarm de melk met een schepje suiker en het vanille stokje tot net aan de kook. Zet vervolgens het vuur uit.
  3. Haal het vanillestokje uit de pan en snij deze over de lengte doormidden, schraap het binnenste uit de vanillemerg en voeg deze aan het roommengsel toe. Wat overblijft kan je weggooien.
  4. Meng bij de eigelen de overgebleven suiker tot een geheel.
  5. Voeg een scheutje melk bij de eigelen en roer dit er gelijk doorheen.
  6. Voeg vervolgens de bloem toe aan je eigelen en meng dit even goed door, dat er geen klontjes meer in zitten.
  7. Voeg vervolgens nog wat meer melk toe, zodat het niet meer zo dik is.
  8. Als het ongeveer dezelfde dikte heeft als de melk, voeg de eigelen dan aan de melk en roer goed door.
  9. Breng vervolgens het mengsel weer aan de kook (en blijven roeren). Laat voor een enkele minuut zachtjes koken (op de laagste stand), je merkt dat het mengsel snel dikker wordt.
  10. Stort het mengsel op een vlakke plaat of schaal en bedek deze met  plastic folie (zet deze in de koelkast), het folie zorgt ervoor dat er geen vel op de banketbakkersroom komt.

Deel & Print

Geen Reacties

Laat een reactie achter