Banketbakkersroom
Als je zelf banketbakkersroom hebt gemaakt wil je eigenlijk niet meer anders. Ik ben al een tijdje op zoek naar een goed recept en ik denk nu de juiste verhoudingen te hebben gevonden.
Dit recept gebruik ik als vulling voor taarten, voor op een lekkere slof, een aardbeien taart, maar ook heerlijk als puddingbroodje.
Wat heb je nodig:
- Spuitmondje 4B, bekijk op bol
- Garde
Banketbakkersroom
Volle melk | 500 ml | |
Kristalsuiker | 90 gram | |
Eigelen | 3 stuks | |
Maizena | 45 gram | |
Vanille stokje | 1 | |
Vanille suiker | 1 zakje |
Hoe maak je banketbakkersroom:
- Scheid je eieren en doe de eigelen in een apart bakje.
- In een pannetje verwarm de melk met een schepje suiker en het vanille stokje tot net aan de kook. Zet vervolgens het vuur uit.
- Haal het vanillestokje uit de pan en snij deze over de lengte doormidden, schraap het binnenste uit de vanillemerg en voeg deze aan het roommengsel toe. Wat overblijft kan je weggooien.
- Meng bij de eigelen de overgebleven suiker tot een geheel.
- Voeg een scheutje melk bij de eigelen en roer dit er gelijk doorheen.
- Voeg vervolgens de maizena toe aan je eigelen en meng dit even goed door, dat er geen klontjes meer in zitten.
- Voeg vervolgens nog wat meer melk toe, zodat het niet meer zo dik is.
- Als het ongeveer dezelfde dikte heeft als de melk, voeg de eigelen dan aan de melk en roer goed door.
- Breng vervolgens het mengsel weer aan de kook. Laat voor 2 tot 3 minuten zachtjes koken, je merkt dat het mengsel snel dikker wordt. Blijf roeren!
- Stort het mengsel op een vlakke plaat of schaal en bedek deze met plastic folie (zet deze in de koelkast), het folie zorgt ervoor dat er geen vel op de banketbakkersroom komt.
- Laat het geheel afkoelen, dit duurt ongeveer een uurtje in de koelkast.
- Nadat je het uit de koelkast haalt, doe de banketbakkersroom in een ruime kom en roer met de garde weer even los, voordat je het in een spuitzak doet.
Tips:
- Klontjes in je banketbakkersroom? Je maizena is niet goed opgenomen in je eieren. Je mag geen klontjes meer zien in het eiermengsel als je de melk gaat toevoegen.
- Banketbakkersroom te dun? Dan is je banketbakkersroom niet lang genoeg verhit geweest in de pan.
- Banketbakkersroom te dik? Klop het voor gebruik nog even los, zodat het goed verwerkbaar is.
Nog geen reacties