Banketbakkersroom

Banketbakkersroom

Porties

1

Voorbereidingstijd

20 min

Baktijd

15 min

Banketbakkersroom

Halfvolle melk 500 ml
Vanille suiker 2 zakjes
Kristal suiker 100 gram
Eigelen 4 stuks
Bloem 2 eetlepels
Vanille stokje 1


Als je zelf banketbakkersroom hebt gemaakt wil je eigenlijk niet meer anders. Ik ben al een tijdje op zoek naar een goed recept en ik denk nu de juiste verhoudingen te hebben gevonden. Dit recept gebruik ik als vulling tussen taarten, maar is ook lekker tussen een broodje (puddingbroodje). Speciaal bedankje voor Kas voor het insturen van dit recept en de foto’s.

Benodigdheden:

Bereidingswijze:

  1. Scheid je eieren en doe de eigelen in een apart bakje.
  2. In een pannetje verwarm de melk met een schepje suiker en het vanille stokje tot net aan de kook. Zet vervolgens het vuur uit.
  3. Haal het vanillestokje nu uit de pan en snij deze over de lengte doormidden, schraap het binnenste uit de vanillemerg (met de achterkant van een aardappelschilmesje) en voeg deze aan het roommengsel toe. Wat overblijft kan je weggooien.
  4. Meng bij de eigelen de overgebleven suiker tot een geheel.
  5. Voeg een scheutje melk aan de bloem toe en doe beetje bij beetje meer melk erbij zodat je een glad mengsel krijgt. Niet te snel, want anders krijg je klontjes.
  6. Als het ongeveer dezelfde dikte heeft als de eigelen voeg dit papje aan de eigelen, deze volgorde zorgt ervoor dat je geen tot weinig klontjes krijgt. Meng even goed door
  7. Doe nog wat meer melk erbij en roer dit goed door. Uiteindelijk kan je het eigeelmengsel in de pan doen (bij de overgebleven melk).
  8. Breng vervolgens het mengsel weer aan de kook (en blijven roeren) en laat voor een enkele minuut zachtjes koken (op de laagste stand), je merkt dat het mengsel snel dikker wordt. Bij de gewenste dikte stop je.
  9. Stort het mengsel op een vlakke plaat of schaal en bedek deze met  plastic folie (zet deze in de koelkast), het folie zorgt ervoor dat er geen vel op de banketbakkersroom komt.
  10. Toch klontjes? Zeef je mix even voordat je hem op de plaat stort.

Banketbakkersroom 3Banketbakkersroom 4Banketbakkersroom 5Banketbakkersroom 6

Deel & Print

Geen Reacties

Laat een reactie achter