Aardbeien taart

Aardbeien taart

Porties

12

Voorbereidingstijd

1 uur

Baktijd

30 min

Aardbeien taart - Taartbodem

Ei 1
Bloem 175 gram
Roomboter 100 gram
Witte basterdsuiker 2 eetlepels
Water 15 ml
Zout 1 snufje

Aardbeien taart - Banketbakkersroom

Halfvolle melk 500 ml
Vanille suiker 2 zakjes
Kristal suiker 100 gram
Eigeel 4 stuks
Bloem 2 eetlepels
Vanille stokje 1

Aardbeien taart - Topping

Aardbeien 500 gram

Zodra de eerste aardbeien in de tuin rijp zijn, vind ik het heerlijk om deze taart te maken. Met een harde bodem, super verse banketbakkersroom en zoete verse aardbeien, is dit echt de lekkerste aardbeien taart die ik heb geproefd. Verrassend fris!

Bereiding Taartbodem


Benodigdheden:

  • Bakvorm 24 cm (niet in huis? Deze bakvorm shop je hier)
  • Deegroller
  • Garde
  • Bakpapier
  • Blindbak vulling (b.v keramische blindbak vulling of witte bonen, zie de link)

Bereidingswijze:

  1. Splits 1 ei en gebruik alleen de dooier.
  2. Meng in een grote kom de bloem, 2 eetlepels van de basterdsuiker, een mespunt zout.
  3. Voeg vervolgens de dooier, de boter en het water toe aan het geheel en kneed het tot een mooie bal (voor ongeveer 5 minuten).
  4. Laat de deegbal afgedekt in de koelkast voor ongeveer 30 minuten rusten.
  5. Vet de vorm alvast in met een klein klontje roomboter.
  6. Bestuif het aanrecht en de deegroller met wat bloem.
  7. Rol het deeg uit tot een ronde lamp, ca. 3 cm groter dan de vorm.
  8. Verwarm je oven voor op 175 graden (hete lucht oven)
  9. Bekleed de taartvorm met het deeg. Duw deze in de randjes iets aan en door met je deegroller over de randjes te gaan krijg je een mooie strakke rand. Prik een paar gaatjes in de bodem (dit voorkomt bolling van het deeg tijdens het bakken).
  10. Leg vervolgens een stuk bakpapier op het deeg en vul het met blindbak vulling.
  11. Bak de harde taartbodem voor ongeveer 15-20 minuten, zodat deze lichtbruin en stevig is. Je zou ondertussen de vulling alvast kunnen gaan maken (zie hieronder)
  12. Verwijder vervolgens de blindbak vulling en het papier en bak de taartbodem voor ongeveer 10 minuten. Als je merkt dat deze gaat bollen kan je er nog een paar extra gaatjes in prikken. De bodem moet redelijk bruin en gaar zijn als deze uit de oven komt.

Bereiding Banketbakkersroom


Benodigdheden:

  • Steelpan (een goede steelpan shop je hier)
  • Garde

Bereidingswijze:

  1. Scheid je eieren en doe de eigelen in een apart bakje.
  2. In een pannetje verwarm de melk met een schepje suiker en het vanille stokje tot net aan de kook. Zet vervolgens het vuur uit.
  3. Haal het vanillestokje uit de pan en snij deze over de lengte doormidden, schraap het binnenste uit de vanillemerg en voeg deze aan het roommengsel toe. Wat overblijft kan je weggooien.
  4. Meng bij de eigelen de overgebleven suiker tot een geheel.
  5. Doe een scheutje melk bij de eigelen en roer dit er gelijk doorheen.
  6. Voeg vervolgens de bloem toe aan je eigelen en meng dit even goed door, dat er geen klontjes meer in zitten.
  7. Voeg vervolgens nog wat meer melk toe, zodat het niet meer zo dik is.
  8. Als het ongeveer dezelfde dikte heeft als de melk, voeg de eigelen dan aan de melk en roer goed door.
  9. Breng vervolgens het mengsel weer aan de kook (en blijven roeren). Laat voor een enkele minuut zachtjes koken (op de laagste stand), je merkt dat het mengsel snel dikker wordt.
  10. Giet de nog warme banketbakkersroom in de taartbodem.
  11. Zet de taart in de koelkast om goed af te koelen (ongeveer 1,5-2 uur)

Bereiding Topping


  1. Snij voor het serveren een pond aardbeien in kleine plakjes en verdeel over de bovenkant van de aardbeien taart.

Succes! En genieten maar!

aardbeien taart

Deel & Print

Geen Reacties

Laat een reactie achter