Stoofperen crumble

Stoofperen Crumble
Roomboter | 175 gram | |
Kristalsuiker | 125 gram | |
Bloem | 125 gram | |
Havermout | 85 gram | |
Baksoda | 1 zakje (van dr. Oetker) | |
Vanille suiker | 1 zakje | |
Zout | 1 snufje |
Stoofperen Crumble - vulling
Stoofperen (Saint Remy of Gieser Wildeman) | 1 kilo | |
Kaneel | 1 theelepel | |
Vanille suiker | 1 zakje |
Sinds dat wij verhuist zijn, hebben wij ineens 5! stoofperen bomen. Daar komen zoveel stoofperen van af, dat ik die echt niet allemaal in een keer op kan. Op zoek naar andere mogelijkheden met stoofperen (behalve koken en in een potje bewaren), was deze. Ik heb een super lekkere stoofperen crumble bedacht die niet eens zo heel moeilijk te maken is.
Wat heb je nodig:
- ruime ovenschaal, niet in huis? Je shopt hem hier!
Hoe maak je de vulling:
- Schil de stoofperen en snij er dunne plakjes van.
- Leg deze in een ruime kom en doe hierbij de kaneel en vanille suiker.
- Hussel even goed door elkaar en je stoofperen crumble vulling is gereed.
- Vet de ovenschaal in met een beetje boter en giet hier je vulling in.
Hoe maak je de crumble:
- Verwarm je (hetelucht) oven voor op 200 graden.
- Doe de suiker, vanille suiker en het zout in een ruime kom.
- Smelt de boter in een pannetje en voeg deze toe aan het suikermengsel.
- Roer deze even goed door tot een egale massa.
- In een aparte kom, meng de bloem, havermout en baksoda door elkaar.
- Voeg deze lepel voor lepel toe aan het suikermengsel tot het goed is opgenomen en het een crumble is geworden.
- Laat de crumble nog even een half uurtje staan om wat steviger te worden.
- Zodra het echt crumble is geworden, verdeel het als topping op de stoofperen.
- Bak je stoofperen crumble in 30 minuten mooi bruin.
- Pas wel op: het is gloeiend heet als het uit de oven komt, laat het eventueel nog iets afkoelen voordat je het gaat serveren.
Tip: Lekker met een bolletje vanille ijs, slagroom of custardvla
