Aardbeien tartelettes

Aardbeien tartelettes
Aardbeien | 250 gram | |
Slagroom | 250 ml | |
Mascarpone | 50 gram | |
Banketbakkersroom | 1 zakje optioneel |
Aardbeien tartelettes van sloffendeeg, banketbakkersroom en verse aardbeien. Een super schattig en lekker eenpersoons gebakje. De mini variant van de aardbeienslof.
Wat heb je nodig:
- 1 gebakken sloffenbodem, zie recept
- 1 portie banketbakkersroom, zie recept
- of 1 portie makkelijke banketbakkersroom, zie boodschappenlijstje
- Tartelette vormpjes (8cm), niet in huis? Je shopt ze hier!
Hoe maak je een aardbeien tartelettes:
- Bak eerst een sloffenbodem (zie recept) in de tartelette vormpjes, maak nu ook een klein opstaand randje, zodat je bakje iets groter wordt. Zie ook de foto’s hieronder.
- Maak banketbakkersroom of spijs volgens het recept of kies voor de makkelijke versie van banketbakkersroom (zie boodschappenlijstje).
- Leg in het sloffendeegje de vulling die je hebt gekozen en bak dit mee met de bodem.


Tartelettes opmaken:
- Spuit een toefje banketbakkersroom op de gebakken bodem.
- Mix je slagroom met de suiker tot het stijf is. Voeg nu de mascarpone toe en mix het even goed door.
- Garneer met vers gesneden aardbeien en een toefje aangevette slagroom.
Probeer ook eens tartelettes te maken met harde taart bodem. Super lekker met banketbakkersroom en vers fruit!