Recepten

Aardbeien tartelettes

Aardbeien tartelettes

Aardbeien tartelettes van sloffendeeg, banketbakkersroom en verse aardbeien. Een super schattig en lekker eenpersoons gebakje. De mini variant van de aardbeienslof.

Met sloffendeeg, zelfgemaakte banketbakkersroom en verse aardbeien heb je een ideaal gebakje. Varieer met spijs als vulling of ander vers fruit.

Super lekker!

Aardbeien tartelettes

Aardbeien 250 gram
Slagroom 250 ml
Mascarpone 50 gram
Banketbakkersroom 1 zakje

Wat heb je nodig:


  • 1 gebakken sloffenbodem, zie recept
  • 1 portie banketbakkersroom, zie recept
  • of 1 portie makkelijke banketbakkersroom, zie boodschappenlijstje
  • Tartelette vormpjes (8cm), niet in huis? Je shopt ze hier!

Hoe maak je een aardbeien tartelettes:


  1. Bak eerst een sloffenbodem (zie recept) in de tartelette vormpjes, maak nu ook een klein opstaand randje, zodat je bakje iets groter wordt. Zie ook de foto’s hieronder.
  2. Maak banketbakkersroom of spijs volgens het recept of kies voor de makkelijke versie van banketbakkersroom (zie boodschappenlijstje).
  3. Leg in het sloffendeegje de vulling die je hebt gekozen en bak dit mee met de bodem.

Tartelettes opmaken:


  1. Spuit een toefje banketbakkersroom op de gebakken bodem.
  2. Mix je slagroom met de suiker tot het stijf is. Voeg nu de mascarpone toe en mix het even goed door.
  3. Garneer met vers gesneden aardbeien en een toefje aangevette slagroom.

Probeer ook eens tartelettes te maken met harde taart bodem. Super lekker met banketbakkersroom en vers fruit!

Porties

4

Voorbereidingstijd

2 uur

Baktijd

1 uur

Beoordeel

100%
Volgende →
Nog geen reacties

Laat een reactie achter