Recepten

Popcorn

Popcorn

Popcorn

Pofmais 50 gram
Kristalsuiker 50 gram
Zonnebloem olie flinke scheut

Popcorn zelf maken is echt heel makkelijk, hieronder vertel ik je hoe je dit maakt. Karamel, zout of zoet, het kan allemaal!

Wat heb je nodig:

  • 1 ruime pan met deksel
  • een zakje mais om te poffen, oa. verkrijgbaar bij Bouwhuis of andere reform / speciaal zaak
  • Zoete popcorn: 2 eetlepels poedersuiker
  • Zout: een eetlepel fijn keukenzout
  • Karamel: 50 gram kristalsuiker

Hoe maak je popcorn:

  1. Giet een scheutje zonnebloem olie in de pan en laat dit heet worden.
  2. Zet het vuur laag en leg twee korreltjes mais er in. Als deze borrelen en rond beginnen te draaien is je olie voldoende warm.
  3. Ga je voor de popcorn karamel? Doe dan nu de kristalsuiker in de pan. Deze krijgt nu de tijd om te karameliseren samen met het poppen van de mais.
  4. Giet nu ook de overige maiskorrels in de pan.
  5. Schud even goed met de pan om de suiker en olie goed te verdelen.
  6. Als je de eerste plopjes hoort: zet de deksel even iets van de pan af, zodat het vocht kan ontsnappen.
  7. Om ervoor te zorgen dat je popcorn niet aan brand, schud tussendoor ook even met je pan.
  8. Als het ploppen is opgehouden laat het nog even van het vuur af staan met de deksel erop.
  9. Welke smaak kies jij? dit is het moment om een smaakje te geven aan je popcorn, voeg nu de zout of poedersuiker toe.
  10. Na een minuut of 2-3 kan je het in een mooie glazen kom gieten.
  11. Pas op: het is erg heet, laat eerst even een minuut of 5 afkoelen, voordat je het aan je gasten serveert.

Porties

2

Voorbereidingstijd

5 min

Baktijd

5 min
Nog geen reacties

Laat een reactie achter