Popcorn
Popcorn zelf maken is echt heel makkelijk, karamel, zout of zoet, het kan allemaal! Hieronder vertel ik je hoe je dit maakt. Let wel op: het brand makkelijk aan, laat het niet te lang op het vuur staan.
Wat heb je nodig:
- 1 ruime pan met deksel
- een zakje mais zaadjes
- Zoete popcorn: 2 eetlepels poedersuiker
- Zout: een eetlepel fijn keukenzout
- Karamel: 50 gram kristalsuiker
Popcorn
50 gram | Pofmais | |
50 gram | Kristalsuiker | |
flinke scheut | Zonnebloem olie |
Hoe maak je popcorn:
- Giet een scheutje zonnebloem olie in de pan en laat dit heet worden.
- Zet het vuur laag en leg twee korreltjes mais er in. Als deze borrelen en rond beginnen te draaien is je olie voldoende warm.
- Ga je voor de popcorn karamel? Doe dan nu de kristalsuiker in de pan. Deze krijgt nu de tijd om te karameliseren samen met het poppen van de mais.
- Giet nu ook de overige maiskorrels in de pan.
- Schud even goed met de pan om de suiker en olie goed te verdelen.
- Als je de eerste plopjes hoort: zet de deksel even iets van de pan af, zodat het vocht kan ontsnappen.
- Om ervoor te zorgen dat je popcorn niet aan brand, schud tussendoor ook even met je pan.
- Als het ploppen is opgehouden laat het nog even van het vuur af staan met de deksel erop.
- Welke smaak kies jij? dit is het moment om een smaakje te geven aan je popcorn, voeg nu de zout of poedersuiker toe.
- Na een minuut of 2-3 kan je het in een mooie glazen kom gieten.
- Pas op: het is erg heet, laat eerst even een minuut of 5 afkoelen, voordat je het aan je gasten serveert.
Nog geen reacties