Zongedroogde tomaatjes

Zongedroogde tomaatjes
Cherry tomaatjes | 1 kilo | |
Zeezout | 2 theelepels | |
Olijfolie | 500ml | |
Knoflook | 2 teentjes | |
Verse tijm | 10 takjes |
Zongedroogde tomaatjes, maar dan uit de oven. Lekker op een sandwich, in een salade of gewoon zo bij de borrel. Je maakt het heel gemakkelijk, hieronder zie je hoe.
Wat heb je nodig:
- Ruime ovenschaal
- Grote glazenpot met deksel van 500ml, niet in huis? Je shopt hem hier!
Hoe maak je zongedroogde tomaatjes
- Vet je ovenschaal in met een scheutje olijfolie
- Snij je tomaatjes door de helft en leg ze met de bovenzijde omhoog in je ovenschaal
- Verwarm je oven voor op 125 graden
- Besprenkel de tomaatjes ruim met zout en leg hier bovenop de takjes tijm
- Droog de tomaatjes voor twee uur in de oven, ze zijn goed als ze nog net een beetje zacht en sappig zijn.
- Laat ze even afkoelen voordat je ze in de glazen pot doet
- Giet de tomaatjes in de pot incl de takjes tijm
- Schil de knoflook en doe deze in de pot erbij
- Vul de pot met olijfolie tot alles goed onder staat
- Bewaar de pot met zongedroogde tomaatjes in de koelkast voor ongeveer 2-3 weken
Nog meer lekkere borrelhapjes maken? Je vind ze hier!