Recepten

Aardbeien kwarktaart

Aardbeien kwarktaart

Aardbeien kwarktaart

Aardbeien 500 gram
Witte basterdsuiker 150 gram
Vanille suiker 1 zakje
Volle kwark 500 gram
Slagroom 250 ml
San Francisco koekjes 150 gram
Roomboter 100 gram
Gelatine 6 blaadjes
Sinaasappelen 2

Zelf aardbeien kwarktaart maken is iets wat ik al heel lang zelf heb willen doen. Na heel veel proberen en proeven (mjum), heb ik voor mij de lekkerste variant gevonden. Dit is de eerste in de reeks, binnenkort nog meer lekkere variaties met kwarktaart.

Wat heb je nodig:


  • Springvorm van 24 cm, je shopt het hier!
  • Bakpapier
  • Acetaatfolie 8cm hoog, je shopt het hier!
  • Weegschaal
  • Ruime kom met mixer
  • Foodprocessor of blender
  • Steelpannetje

Aardbeien kwarktaart

We beginnen met de bodem


  1. Bekleed de bodem van je springvorm met bakpapier
  2. Bekleed de zijkant van je vorm met acetaatfolie, plak evt vast met een plakbandje
  3. Smelt de boter in een pannetje en haal van het vuur
  4. In de foodprocessor, verkruimel de koekjes en deze toe aan de boter in het pannetje
  5. Meng even goed door
  6. Giet de bodem in je vorm en met een lepel verdeel de bodem en druk het iets plat
  7. Koel je bodem in de koelkast voor ongeveer een half uurtje

We gaan verder met de vulling


  1. Leg de gelatine in een ruime kom met koud water en laat deze ongeveer 15 minuten weken, tot het zacht is geworden
  2. Snij 300 gram van de aardbeien in kleine stukje en pureer deze in de foodprocessor. Zet deze even apart
  3. Klop de slagroom op met een zakje vanille suiker en zet ook even apart
  4. Pers de sinaasappels in het pannetje en verwarm dit tot het net niet kookt
  5. Knijp de geweekte gelatine goed uit en voeg dit toe aan de warme sinaasappelsap
  6. Roer goed door tot de gelatine goed is opgelost. Laat het even iets afkoelen. In de mixerkom, mix de kwark met de basterdsuiker.Voeg hier ook de aardbeienpuree aan toe en klop dit even door
  7. Voeg al mixend op een lage stand nu de sinaasappelmix toe
  8. Als laatste schep de opgeklopte slagroom door de mix. Tip: heb je klontjes van de slagroom? Mix het heel kort met de mixer om er een egale mix van te maken

Aardbeien kwarktaart opmaken


  1. Haal je bodem uit de koeling
  2. Snij de overige aardbeien in dunne plakjes (bewaar er nog een paar voor bovenop de taart)
  3. Zet de dunne plakjes onder tegen de rand en druk ze even goed aan
  4. Bedek de hele rand met schijfjes aardbei
  5. Giet nu de vulling in de springvorm
  6. Laat de aardbeien kwarktaart een nachtje in de koeling staan en serveer de volgende dag
  7. Voor serveren, garneer met de taart met de overgebleven aardbeien

Porties

9

Voorbereidingstijd

45 min

Baktijd

4 uur

Beoordeel

100%
Nog geen reacties

Laat een reactie achter