Hummus

Hummus
Kikkererwten | 200 gram (1 blikje) | |
Tahin sesampasta | 2 eetlepels | |
Zout | een snufje | |
Peper | een snufje | |
Citroen | sap van een 1/2 | |
Olijfolie | 2 eetlepels | |
Komijnzaad | een snufje |
Dit is het basisrecept voor hummus, je kan eindeloos variëren met het toevoegen van smaakjes.
Wat heb je nodig?
- Foodprocessor
Hoe maak je hummus?
- Het is eigenlijk heel simpel. Laat de kikkererwten uitlekken en doe ze in de foodprocessor. Hou een drietal kikkererwten apart voor de garnering.
- Doe de overige ingrediënten ook in de foodprocessor: de sesampasta, citroen, zout, peper, komijn, knoflook, olijfolie.
- Maal tot het een egale pasta is geworden, voeg naar smaak nog wat extra kruiden toe
- Schep de hummus in een schaaltje en besprenkel met olijfolie. Leg hier ter garnering de overgebleven kikkererwten op.
- Serveer met een lekker broodje
Op zoek naar nog meer borrelhapjes of lekkere tussendoortjes? Check ook de borrelhapjes pagina!