Recepten

Hummus

Hummus

Dit is het basisrecept voor hummus, je kan eindeloos variëren met het toevoegen van smaakjes.

Lekkere dip, op een toastje of een cracker, met kaas, komkommer of paprika. Yummie!

Hummus

Kikkererwten 200 gram
Tahin sesampasta 2 eetlepels
Zout een snufje
Peper een snufje
Citroen 1/2
Olijfolie 2 eetlepels
Komijnzaad een snufje

Wat heb je nodig:


  • Foodprocessor, je shopt hem hier!

Hoe maak je hummus


  1. Het is eigenlijk heel simpel. Laat de kikkererwten uitlekken en doe ze in de foodprocessor. Hou een drietal kikkererwten apart voor de garnering.
  2. Doe de overige ingrediënten ook in de foodprocessor: de sesampasta, citroen, zout, peper, komijn, knoflook, olijfolie.
  3. Maal tot het een egale pasta is geworden, voeg naar smaak nog wat extra kruiden toe
  4. Schep de hummus in een schaaltje en besprenkel met olijfolie. Leg hier ter garnering de overgebleven kikkererwten op.
  5. Serveer met een lekker broodje

Op zoek naar nog meer borrelhapjes of lekkere tussendoortjes? Check ook de borrelhapjes pagina!

Porties

4

Voorbereidingstijd

10 min

Beoordeel

86%
Nog geen reacties

Laat een reactie achter