Recepten

Hummus

Hummus

Hummus

Kikkererwten 200 gram (1 blikje)
Tahin sesampasta 2 eetlepels
Zout een snufje
Peper een snufje
Citroen sap van een 1/2
Olijfolie 2 eetlepels
Komijnzaad een snufje

Dit is het basisrecept voor hummus, je kan eindeloos variëren met het toevoegen van smaakjes.

Wat heb je nodig?

  • Foodprocessor

Hoe maak je hummus?

  1. Het is eigenlijk heel simpel. Laat de kikkererwten uitlekken en doe ze in de foodprocessor. Hou een drietal kikkererwten apart voor de garnering.
  2. Doe de overige ingrediënten ook in de foodprocessor: de sesampasta, citroen, zout, peper, komijn, knoflook, olijfolie.
  3. Maal tot het een egale pasta is geworden, voeg naar smaak nog wat extra kruiden toe
  4. Schep de hummus in een schaaltje en besprenkel met olijfolie. Leg hier ter garnering de overgebleven kikkererwten op.
  5. Serveer met een lekker broodje

Op zoek naar nog meer borrelhapjes of lekkere tussendoortjes? Check ook de borrelhapjes pagina!

Porties

4

Voorbereidingstijd

10 min
Nog geen reacties

Laat een reactie achter