Spijs
Spijs, gemaakt van echte amandelen. Het is super simpel om zelf te maken en oh zo lekker :)! Op het plaatje zie je rolletjes op een lekkere sloffenbodem.
Je kan het bij heel veel lekkere bak recepten gebruiken, gevulde koeken, aardbeienslof en nog veel meer. Succes!
Hieronder vertel ik je hoe je dit maakt.
Wat heb je nodig:
- Plastic folie
- Een ruime kom
- Rasp, bekijk op bol
Spijs
Amandelmeel | 150 gram | |
Fijne kristalsuiker | 150 gram | |
Ei | 1/2 | |
Citroenrasp | 1/2 | |
Zout | een snufje |
Hoe maak je spijs:
- In een ruime kom voeg je de amandelmeel, suiker, ei, zout en citroenrasp bij elkaar.
- Kneed dit tot het een bal is geworden.
- Plaats de bal op wat plastic folie en bewaar in de koelkast.
- Het lekkerste is om spijs een aantal nachtjes in de koelkast te bewaren, zodat de smaken goed tot elkaar komen.
- Bewaren kan ook: tot wel 3 maanden in de vriezer.
Nog geen reacties