Whities
Whities, de witte chocolade uitvoering van de brownie. Een heerlijke variatie voor de zoetekauw of de chocoholic. Heerlijk even tussen door of bij een kopje thee of koffie. Ze zijn ook heerlijk bij een High-tea.
De Amerikaanse Whities hebben hun weg gevonden richting onze keuken. Zoals je gewend bent, een eenvoudig recept met boodschappenlijstje.
Wat heb je nodig:
- Mixer, bekijk op bol
- Steelpan, bekijk op bol
- Bakblik, met bakpapiertje
- Zeef
Eén van de volgende producten. Door af te wisselen hebben de Whities elke keer een andere smaak:
- 150 gram cranberry’s
- 150 gram Studentenhaver
- 50 gram pure / bittere chocolade, grof gehakt
- 1 banaan in kleine stukjes
Whities
Roomboter | 150 gram | |
Witte chocolade | 200 gram | |
Eieren | 4 | |
Witte basterdsuiker | 250 gram | |
Vanillesuiker | 2 zakjes | |
Zelfrijzend bakmeel | 150 gram | |
Hazelnoten | 100 gram |
Hoe maak je whities:
- Verwarm de oven alvast voor op 180 graden. Een hete lucht oven op 165 graden.
- Smelt de boter in een steelpan op een laag vuurtje. Laat het niet koken of te hard gaan. Zodra het gesmolten is, zet het vuur uit.
- Voeg 150 gram witte chocolade toe en roer het geheel rustig tot het een dikke saus wordt. Probeer de steelpan tussendoor niet te verhitten!
- Klop met de mixer de eieren, basterdsuiker, vanillesuiker tot een dikke, romige saus.
- Zeef het zelfrijzend bakmeel bij deze saus en meng dit met de mixer. Doe dit op langzame stand. Het zeven helpt voorkomen dat er klontjes ontstaan.
- Meng de door jou gekozen producten erdoor zoals de cranberry’s en hazelnoten. Voeg hier ook de 50 gram witte chocolade bij (in grove stukken).
- Giet het beslag in het bakblik en strijk de bovenkant glad. Bak de Whities in 25 tot 30 minuten mooi bruin. Bij de ideale Whities is de buitenkant mooi knapperig en de binnenkant nog heerlijk smeuïg.
- Laat de Whities goed afkoelen en snij op de gewenste grootte.
Nog geen reacties