Recepten

Brownie

Brownie

Brownie

Roomboter 150 gram
Pure chocolade 125 gram
Witte basterdsuiker 375 gram
Eieren 3
Zakje vanille suiker 1
Bloem (tarwebloem) 125 gram
Cacaopoeder 30 gram
Pecan noten (optioneel) 50 gram
Zout Snufje


Een echte brownie, van de lekkerste pure chocolade. Zowel als snack voor bij de koffie of thee als heerlijk nagerecht met een bolletje vanille ijs te bereiden. Ideaal voor op een feestje of zomaar in het weekend. Ook super leuk om cadeau te doen in een mooie pot. Heb je een pot met brownie mix cadeau gekregen? Voeg dan alleen nog boter en eieren toe uit dit recept. Hieronder staat hoe je hem maakt!

Benodigdheden:

  • Mixer
  • Bakpapier
  • Zeef
  • Een bakvorm van 20-24cm of een grote ovenschaal
  • Callebaut pure chocolade is verkrijgbaar bij Bouwhuis

Hoe maak je brownie:


  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (hete lucht oven)
  2. Bekleed je bakvorm helemaal met bakpapier
  3. Smelt de roomboter en als het nog warm is doe hier vervolgens de chocoladestukjes bij
  4. Roer tot de chocolade is opgelost
  5. Klop in een ruime kom de eieren, suiker, bloem, cacaopoeder, zout en vanillesuiker met een mixer door elkaar
  6. Optioneel: hak nu de helft van de pecannoten in kleine stukjes en roer deze met een spatel door de massa
  7. Giet het geheel in de bakvorm, je brownie is dan ongeveer 1-2 cm dik.
  8. Bak deze voor ongeveer 40 minuten in een voorverwarmde oven
  9. De brownie is klaar indien het iets gerezen is en de bovenkant stevig aanvoelt (een gesloten suikerlaag), de massa moet binnenin nog iets vochtig blijven (toffee-achtig)
  10. Laat de brownie helemaal afkoelen in de vorm

Serveertip: snij deze in vierkante blokjes en maak een toren, ziet er gezellig uit voor op een feestje!

Tip: check mijn blog om deze brownie in een potje cadeau te doen aan de juf of meester / vriend of vriendin!

Brownie

Porties

12

Voorbereidingstijd

20 min

Baktijd

40 min

Beoordeel

100%
Eén reactie

Laat een reactie achter