Recepten

Brownie

Brownie

Brownie

Roomboter 150 gram
Pure chocolade 125 gram
Witte basterdsuiker 375 gram
Eieren 3
Zakje vanille suiker 1
Bloem (tarwebloem) 125 gram
Cacaopoeder 30 gram
Pecan noten (optioneel) 50 gram
Zout Snufje

Een echte brownie, van de lekkerste pure chocolade. Zowel als snack voor bij de koffie of thee als heerlijk nagerecht met een bolletje vanille ijs te bereiden. Ideaal voor op een feestje of zomaar in het weekend. Ook super leuk om cadeau te doen in een mooie pot. Heb je een pot met brownie mix cadeau gekregen? Voeg dan alleen nog boter en eieren toe uit dit recept. Hieronder staat hoe je hem maakt!

Wat heb je nodig:


  • Mixer
  • Bakpapier
  • Zeef
  • Een bakvorm van 20-24cm of een grote ovenschaal
  • Callebaut pure chocolade is verkrijgbaar bij Bouwhuis

Hoe maak je brownie:


  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (hete lucht oven)
  2. Bekleed je bakvorm helemaal met bakpapier
  3. Smelt de roomboter in een steelpannetje
  4. Als de boter gesmolten is voeg je de chocolade toe.
  5. Roer deze tot het helemaal is opgelost en zet het even apart
  6. Doe in je mixerkom: de eieren, suiker, bloem, cacaopoeder, zout en vanillesuiker en mix dit voor 5 minuten tot een mooi beslag
  7. Optioneel: hak nu de helft van de pecannoten in kleine stukjes en roer deze met een spatel door de massa
  8. Voeg nu de gesmolten boter/chocolade in de kom en mix tot een mooi geheel
  9. Giet je beslag in de bakvorm, je brownie is dan ongeveer 1-2 cm dik.
  10. Optioneel: sprenkel nu de overgebleven pecannoten over je brownie
  11. Bak je brownie voor ongeveer 40 minuten in een voorverwarmde oven
  12. Het is klaar als de bovenkant een gesloten suikerlaag, de binnenkant zal zacht blijven (zie foto hieronder)
  13. Laat de brownie helemaal afkoelen in de vorm

Serveertip: snij deze in vierkante blokjes en maak een toren, ziet er gezellig uit voor op een feestje!

Tip: check mijn blog om deze brownie in een potje cadeau te doen aan de juf of meester / vriend of vriendin!

Porties

12

Voorbereidingstijd

20 min

Baktijd

40 min

Beoordeel

100%
2 Reacties

Laat een reactie achter