Recepten

Brownie

Brownie

Brownie

Roomboter 150 gram
Pure chocolade 125 gram
Witte basterdsuiker 375 gram
Eieren 3
Zakje vanille suiker 1
Bloem (tarwebloem) 125 gram
Cacaopoeder 30 gram
Pecan noten (optioneel) 50 gram


Een echte brownie, van de lekkerste pure chocolade. Zowel als snack voor bij de koffie of thee als heerlijk nagerecht met een bolletje vanille ijs te bereiden. Ideaal voor op een feestje of zomaar in het weekend. Heerlijk voor je chocolade verslaving.

Benodigdheden:

  • Mixer
  • Bakpapier
  • Zeef
  • Een ruime bakvorm (een grote ovenschaal volstaat)
  • Ik gebruik zelf graag Callebaut chocolade

Hoe maak je brownie:


  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (hete lucht oven)
  2. Bekleed je bakvorm helemaal met bakpapier
  3. Vet een bakvorm in met een klein beetje roomboter (5 gram)
  4. Smelt de roomboter in een kom (of in de magnetron voor 30 seconden op 900 watt) en doe hier vervolgens de chocolade bij. Roer tot de chocolade is opgelost.
  5. Klop in een aparte kom de eieren, suiker en vanillesuiker met een garde door elkaar, ca 1 minuut met de mixer
  6. Zeef de bloem en cacaopoeder in een andere grote schaal (dit voorkomt klont vorming)
  7. Klop het chocolademengsel door het eiermengsel tot een homogene massa
  8. Optioneel: hak nu de helft van de pecannoten in kleine stukjes en roer deze door de massa
  9. Voeg de bloem en de cacao bij de massa en meng deze goed met een garde
  10. Giet het geheel in de bakvorm, je massa is dan ongeveer 1-2 cm dik en bak deze voor ongeveer 40 minuten
  11. De brownie is gereed indien ze iets gerezen is en de bovenkant stevig aanvoelt (een gesloten suikerlaag), de massa moet binnenin iets vochtig blijven (toffee-achtig)
  12. Laat de brownie goed afkoelen in de vorm

Serveertip: snij deze in vierkante blokjes en maak een toren, ziet er gezellig uit voor op een feestje!

Brownie

Porties

20

Voorbereidingstijd

20 min

Baktijd

40 min

Beoordeel

100%
Nog geen reacties

Laat een reactie achter