Recepten

Gevulde champignons

Gevulde champignons

Een lekker warme snack voor op een gezellig feestje: gevulde champignons. Kies kleine champignons, vul ze met kruidenkaas en strooi er wat geraspte of een plakje kaas over heen. Even in de oven en ze zijn klaar.

Makkelijk ruim van tevoren te maken. Klaar voor dat feestje? Met deze gevulde champignons zeker!Kijk hier voor meer lekkers op een borrelplankje.

Wat heb je nodig:


Gevulde champignons

Champignons 200 gram
Kruidenkaas 1 bakje
Jong belegen kaas 48+ 100 gram

Hoe maak je gevulde champignons:


  1. Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht.
  2. Maak de champignons schoon en snij het steeltje er vanaf met een aardappelschilmesje.
  3. Hol deze bij het steeltje een beetje uit met het mesje, zodat je een bakje krijgt.
  4. Met een lepel schep wat kruiden kaas in de champignon, zodat deze helemaal vol zit.
  5. Leg deze in een ovenschaal en bedek deze met een plakje of geraspte kaas.
  6. Bak dit voor ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven tot de kaas heerlijk gesmolten is en de champignon zacht aanvoelt.

Bij het serveren: let op, als ze net uit de oven komen, zijn de gevulde champignons heel erg warm, laat ze eerst nog even een minuut of 5 afkoelen.

Porties

6

Voorbereidingstijd

10 min

Baktijd

20 min

Beoordeel

100%

Nog geen reacties

Laat een reactie achter