Ciabatta met mozzarella

Ciabatta met mozzarella

Voorbereidingstijd

20 min

Baktijd

2 min

Ciabatta met mozzarella

ciabatta 1
tomaten 2
mozzarella 150 gram
pesto 150 gram
rucola of veldsla optioneel: een paar blaadjes


Op een Italiaanse wijze belegd, een heerlijke ciabatta met mozzarella. Je kunt een klein team voorzien van een heerlijke lunch. Een paar minuten in de oven en het is klaar! Met dank aan mijn collega Simone.

Benodigdheden:

  • Pesto zelf maken? zie -> Pesto
  • Voor de liefhebbers kan er bladsla of een andere lekker sla tussen.ciabatta met mozzarella

Bereidingswijze:

  1. Warm de oven voor op 180 graden. Laat de mozzarella uitlekken. Snij ondertussen de ciabatta over de lengte open. Snij de tomaten in dunne plakjes. Smeer de pesto op de ene helft van de ciabatta. Snij ondertussen de mozzarella in plakjes. Verdeel de mozzarella en plakjes tomaten op de andere helft van de ciabatta. Leg beide helften weer op elkaar.
  2. Bak de belegde ciabatta voor 10 minuten mooi bruin in de oven (de baktijd is afhankelijk van het merk ciabatta, lees de verpakking voor het bakken). Wij doen dit voor ongeveer 10 minuten op 200 graden (hete lucht oven) in de oven.
  3. Na 10 minuten is de ciabatta met mozzarella klaar en is het geheel heerlijk warm! Eet smakelijk!

Deel & Print

Geen Reacties

Laat een reactie achter