Geitenkaas met spek
Een leuk klein voorgerechtje, geitenkaas met spek, licht gebakken en daardoor iets knapperig en warm. Heerlijk op een bruin broodje met een druppeltje honing geserveerd op een frisse salade.
Wat heb je nodig
- Kleine koekenpan, bekijk op bol
Geitenkaas met spek
Geitenkaas | 100 gram | |
Ontbijtspek | 200 gram | |
Veldsla | 100 gram | |
Wittewijn azijn | 1 deel | |
Mosterd | 1/2 theelepel | |
Olijfolie (20 ml) | 1 deel | |
Witte basterdsuiker | 2 eetlepels | |
Honing | 1 eetlepel | |
Stokbrood | 1 | |
Walnoten | 20 gram |
Hoe maak je geitenkaas met spek
- Bak het stokbrood volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Snij de geitenkaas in reepjes of rondjes (zie foto), wikkel de geitenkaas in de ontbijtspek.
- Bak deze in een koekenpan voor ongeveer 5 – 10 minuten licht bruin (niet te ver, want je wilt niet dat de kaas te erg smelt).
- Ondertussen maken we de salade dressing gereed, mix 1 deel olie (+/-25 ml = 1 deel) en 1 deel witte wijnazijn met de mosterd en de suiker. Mix deze door de salade.
- Als de geitenkaasjes gereed zijn begin dan met de opmaak van het bord.
- Een beetje sla, een bruin broodje leg hier een paar druppels honing op, en daar bovenop serveer je de geitenkaasjes.
Het resultaat: een heerlijk Grieks voorgerechtje
Nog geen reacties