Geitenkaas met spek

Geitenkaas met spek

Porties

6

Voorbereidingstijd

5 min

Baktijd

10 min

Geitenkaas met spek

geitenkaas 100 gram
ontbijtspek 200 gram
veldsla 100 gram
wite wijn azijn (20 ml) dressing: 1 deel
mosterd dressing: 1/2 theelepel
olijfolie (20 ml) dressing: 1 deel
witte basterdsuiker dressing: 2 eetlepels
honing (ter garnering) 1 eetlepel
Stokbrood 1
walnoten stukjes


Een leuk klein voorgerechtje, geitenkaas met spek, licht gebakken en daardoor iets knapperig en warm. Heerlijk op een bruin broodje met een druppeltje honing geserveerd op een frisse salade.

Benodigdheden:

  • Kleine koekenpan

Bereidingswijze:

  1. Bak het stokbrood volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snij de geitenkaas in reepjes of rondjes  (zie foto), wikkel de geitenkaas in de ontbijtspek. Bak deze in een koekenpan voor ongeveer 5 – 10 minuten licht bruin (niet te ver, want je wilt niet dat de kaas te erg smelt).
  2. Ondertussen maken we de salade dressing gereed, mix 1 deel olie (+/-25 ml = 1 deel) en 1 deel witte wijnazijn met de mosterd en de suiker. Mix deze door de salade.
  3. Als de geitenkaasjes gereed zijn begin dan met de opmaak van het bord. Een beetje sla, een bruin broodje leg hier een paar druppels honing op, en daar bovenop serveer je de geitenkaasjes.

Een heerlijk Grieks voorgerechtje: geitenkaas met spek met dank aan onze buren, echt genieten!geitenkaas met spek

Deel & Print

Geen Reacties

Laat een reactie achter