Hamburgers

Hamburgers

Porties

4

Voorbereidingstijd

10 min

Baktijd

10 min

Hamburgers - homemade

Hamburgers 4
Hamburgbroodjes 4
Cherry tomaatjes 4
Veldsla 75 gram
Ui 1
Mayonaise 1 eetlepel
Curry 1 eetlepel
Kaas (b.v. cheddar cheese) 4 plakjes
Olijfolie (om in te bakken) scheutje


Je herkent het wel, enorme trek in een lekkere hamburgers. En als je toch hamburgers gaat eet, dan wil je er vaak het liefst twee. Die je ook nog eens helemaal zelf hebt gemaakt. Met een klein beetje geduld en de juiste ingrediënten kun je heel eenvoudig overheerlijke hamburgers zelf thuis maken. Laten we snel beginnen, anders krijgen we nog honger van het lezen.

Benodigdheden:

  • Grote koekenpan
  • Spatel

Hoe maak je deze hamburgers:


  1. Versnipper de ui en fruit het rustig aan in de koekenpan. Hou de pan op een laag vuurtje.
  2. Snij ondertussen de tomaten in ringen.
  3. Bak de hamburgers mooi bruin in de koekenpan. Als beide kanten gaar zijn, plak de kaas op de hamburgers.
  4. Plaats de twee helften van de hamburgerbroodjes met de gesneden kant in de koekenpan. Bak ze iets bruin en controleer af en toe of de helften al crispy wordt.
  5. Zodra de helften crispy zijn, haal ze uit de pan en smeer de mayonaise erop.
  6. Neem een schepje van de uien en leg deze op de onderkant van de bollen.
  7. Haal ze uit de pan en leg deze op de uien.
  8. Leg een plakje kaas op de hamburgers en smeer de curry hierboven op
  9. Verdeel de tomaatjes over de hamburger en beleg eventueel met wat sla.
  10. Plaats de bovenkant van de bollen hier weer bovenop en klaar!

Tip: Dit gerecht is ook makkelijk voor meer personen te maken, verdubbel simpelweg de ingrediënten.

Tip: Deze zijn ook heel goed klaar te maken op de barbecue. Wees wel voorzichtig met het ‘roosteren’ van de bollen. 

Deel & Print

Nog geen reacties

Geef een reactie