Appelbol
Een heerlijke appelbol, zie je vaak bij de bakker liggen, maar deze zijn zo makkelijk om zelf te maken. Heerlijk met kaneel, appel en bladerdeeg. Binnen een half uurtje voor je visite geserveerd of gewoon lekker voor met z’n twee.
Als hij warm is is deze appelbol het lekkerst, zie de foto mjum!
Wat heb je nodig:
- Deegroller
- Appelboor, bekijk op bol!
Appelbol
Appels | 2 | |
Kaneel | 1 theelepel | |
Vanille suiker | 1 zakje | |
Roomboter bladerdeeg | 2 plakjes | |
Kristalsuiker | 20 gram | |
Water | 1 eetlepel |
Hoe maak je een appelbol:
- Ontdooi twee blaadjes bladerdeeg.
- Schil je appel en haal het midden van de appel eruit met een appelboor. Als je geen appelboor hebt, kan je het ook door de helft snijden en de binnenkant verwijderen. Uiteindelijk kan je deze dan wel weer tegen elkaar zetten in het bladerdeeg.
- In een apart bakje: meng de kaneel met de vanillesuiker en rol hier je appel doorheen.
- Leg de appel vervolgens in het midden van het bladerdeeg en vouw de randen naar het midden (bovenop de appel). Druk deze goed aan zodat de appel helemaal bedekt is met bladerdeeg.
- Draai je appel om, zodat de sluiting op de onderkant zit als je gaat bakken.
- Bestrijk de appelbol met een klein beetje water.
- Rol je bladerdeeg bol nu in een bakje met kristalsuiker, zodat dit overal zit. Dit maakt het eindresultaat heerlijk krokant met suiker!
Tip: Let op de appelbol is nog erg warm als hij uit de oven komt. Laat de bol even 10 minuutjes afkoelen voordat je hem gaat oppeuzelen.
Variatietip: Vul de uitgeholde appel met amandelspijs of rozijnen.
Nog geen reacties