Poké bowl
Poké bowl is niet alleen lekker, maar ook heel makkelijk zelf te maken. Je kan eindeloos variëren met de ingrediënten en het is ook nog eens zo klaar!
Ik heb een lekkere variant gemaakt met sushirijst, zalm, perzik stukjes, avocado en komkommer. Smullen maar!
Wat heb je nodig:
- Dunschiller, bekijk op bol
- Avocado snijder, bekijk op bol
- Kommetjes, bekijk op bol
- Steelpan
Poké bowl
Zalmsnippers | 100 gram | |
Zwarte sesamzaadjes | 2 eetlepels | |
Avocado | 1 stuks | |
Wortelreepjes julienne | 75 gram | |
Komkommer | 1 | |
Sesamolie | 1 eetlepel | |
Sojasaus | 2 eetlepels | |
Zout | 1 snufje | |
Rijstazijn | 1 eetlepel | |
Perzik op siroop | 1 blikje | |
Sushirijst | 250 gram | |
Water | 350 ml |
Poké bowl maken:
- Kook de sushirijst volgens de beschrijving van de verpakking, 250 gram rijst met 350 ml water, laat dit 8 minuten koken en 15 minuten van het vuur af rusten met de deksel nog op de pan. Voeg als laatste nog een scheutje rijstazijn en een snufje zout toe. Even goed roeren en klaar!
- Ondertussen ga je verder met het voorbereiden van de toppings:
- Marineer de zalmsnippers met een scheutje sesamolie en sojasaus
- Schil met een dunschiller de komkommer en schil er lange reepjes van
- Snij de avocado en perzik in kleine blokjes of reepjes
- Doe nu je rijst in een kommetje
- Leg hier je komkommer, avocado, wortel, zalmsnippers en perzik op
- Besprenkel de bovenkant nu met wat lekkere zwarte sesamzaadjes, extra sojasaus en klaar!
Het lekkerste vind ik als de rijst nog ietsje warm is, maar je kan dit ook heel goed koud opeten. Eet smakelijk!
Nog geen reacties