Super lekker is deze cakerol gevuld met slagroom en lemoncurd! Je begint met een grote plak biscuit. Deze vul je met super lekkere mascarpone slagroom en lemoncurd.
Variëren kan super makkelijk. Vervang de lemoncurd door aardbeienjam en verse aardbeien. Of maak een chocolade cakerol. Succes gegarandeerd!
Verwarm de oven voor op 175 graden, ondertussen vet je bakplaat iets in met olie en leg hier een bakpapiertje op.
Scheid de 4 eieren, doe de eigelen in een klein bakje en zet deze even aan de kant. Doe hierna de eiwitten in een grote mixer kom.
Met de mixer ga je nu de eiwitten opkloppen tot het begint te schuimen.
Voeg nu de helft van je kristalsuiker erbij (50 gram), terwijl de mixer nog draait.
Mix tot de eiwitten helemaal stijf zijn, hierna kan je de kom op de kop houden, zonder dat de eiwitten eruit vallen.
Doe de eiwitten in een aparte kom en zet deze even aan de kant.
In de mixerkom ga je nu verder met de eigelen. Doe de eigelen, de rest van de suiker (50 gram), olie, vanillestokje, citroenrasp en zout erbij en mix dit voor 5 minuten.
Nu ga je verder met de hand: vouw de helft van de eiwitten door je eigeel mengsel en probeer te vouwen met je spatel, hierdoor blijven de luchtbelletjes er nog zo goed mogelijk in. Belangrijk: lucht in je cakerol, dat maakt hem heerlijk fluffy als hij gebakken is.
Voeg nu ook de rest van de eiwitten aan je mengsel toe en vouw dit er door heen.
Zet nu de zeef op je kom en zeef rustig je bloem en maizena er door heen, tussendoor vouw je de bloem door je mix, zodat je geen klontjes in je cakerolbeslag krijgt.
De gele mix zou nu dik aan moeten voelen, als je het van je spatel naar beneden laat vallen valt het als een lint naar beneden.
Strijk je cake beslag nu uit over je bakplaat tot in de hoekjes, je krijgt een hele dunne laag beslag die kort gebakken moet worden.
Bakken maar!
Bak je cakebeslag voor ongeveer 8 tot 10 minuten tot het lichtgekleurd is. Je cake is gaar als je hij terug veert als je er op drukt.
Leg ondertussen een bakpapiertje op het aanrecht klaar en bestrooi deze met poedersuiker. Gebruik hiervoor een zeef, zodat je cakerol niet zal gaan plakken aan je bakpapier.
Als de cakerol net klaar is met bakken ga je hem warm oprollen. Dit doe je zo: leg het op de kop op het andere bakpapiertje (met poedersuiker), gebruik hier eventueel een andere bakplaat voor en pel het bovenste bakpapiertje van de bovenkant van je cakerol.
Rol de cakerol aan de korte zijde op met het bakpapier ertussen.
Laat hierna je cakerol opgevouwen afkoelen tot kamertemperatuur op een afkoelrek.
Nog geen reacties