Super lekker is deze cakerol gevuld met slagroom en lemoncurd! Je begint met een grote plak biscuit, om een biscuitrol van te maken. Deze vul je met super lekkere aangevette slagroom en lemoncurd. Variëren kan super makkelijk. Vervang bijvoorbeeld de lemoncurd door aardbeienjam en verse aardbeien. Succes gegarandeerd!
Wat heb je nodig:
Mixer, dit is de mixer die ik gebruik. Je shopt hem hier!
Vet je bakplaat iets in met olie en leg hier een bakpapiertje op.
Scheid de 4 eieren, doe de eigelen in een klein bakje en zet deze even aan de kant. Doe de eiwitten in een grote mixer kom.
Met de mixer ga je nu de eiwitten opkloppen tot het begint te schuimen.
Voeg nu de helft van je kristalsuiker erbij (50 gram), terwijl de mixer nog draait.
Mix tot de eiwitten helemaal stijf zijn. Je kan de kom op de kop houden, zonder dat de eiwitten eruit vallen.
Doe de eiwitten in een aparte kom. Zet deze even aan de kant.
In de mixer kom ga je nu verder met de eigelen. Doe de eigelen, de rest van de suiker (50 gram), gesmolten boter of olie, vanillestokje, citroenrasp en zout en mix dit voor 5 minuten.
Nu ga je verder met de hand, vouw de helft van de eiwitten door je eigeel mengsel. Probeer te vouwen met je spatel, hierdoor blijven de luchtbelletjes er nog zo goed mogelijk in. Lucht in je cakerol is heel belangrijk, dat maakt hem heerlijk fluffy als hij gebakken is.
Voeg nu ook de rest van de eiwitten aan je mengsel toe en vouw dit er door heen.
Zet nu een zeef op je kom en zeef rustig je bloem en maizena er door heen. Vouw dit weer met een spatel tot het een mooi geheel is geworden. Het zeven van je bloem voorkomt dat je klontjes in je cakerol krijgt.
De gele mix zou nu dik aan moeten voelen, als je het van je spatel naar beneden laat vallen valt het als een lint naar beneden.
Strijk je cake beslag nu uit over je bakplaat tot in de hoekjes, je krijgt een hele dunne laag beslag die kort gebakken moet worden.
Bakken maar!
Bak je cakebeslag voor ongeveer 8 tot 10 minuten tot het lichtgekleurd is, je biscuit is gaar als je cake terug veert als je er op drukt.
Leg ondertussen een bakpapiertje op het aanrecht klaar. Bestrooi deze met poedersuiker, gebruik hiervoor een zeef. Je cakerol zal dan niet gaan plakken aan je bakpapier.
Als de cakerol net klaar is met bakken, ga je hem warm oprollen. Leg het op de kop op het andere bakpapiertje (met poedersuiker), gebruik hier eventueel een andere bakplaat voor en pel het bovenste bakpapiertje van de bovenkant van je cakerol.
Rol de cakerol aan de korte zijde op met het bakpapier ertussen.
Laat je cakerol opgevouwen afkoelen tot kamertemperatuur op een afkoelrek.