Recepten

Spinazie pasta

Spinazie pasta

Spinazie pasta een gemakkelijke maaltijd die je zo op tafel kunt zetten. Met een paar lekkere ingrediënten en pasta ben je al een heel eind.

Spinazie, spekjes, kruidenkaas en pasta. Mix het goed door elkaar en je hebt een heerlijke maaltijd die zo op tafel staat. Varieer met verschillende pasta soorten, penne, fusili het is maar net wat jij lekker vind. Hieronder het recept voor deze makkelijke maaltijd!

Wat heb je nodig:


  • Wokpan
  • Spatel

Spinazie pasta

Verse spinazie 600 gram
Spekreepjes 100 gram
Kruidenkaas 1 pakje
Olijfolie een scheutje
Pasta 250 gram

Hoe maak je spinazie pasta:


  1. Zet eerst een pan met water op en breng deze aan de kook. Als deze kookt gooi je de pasta erbij en laat je het geheel (volgens de verpakking) ongeveer 8-10 minuten koken.
  2. Als de pasta erin zit gaan we de saus maken, snij eerst de spinazie iets kleiner (anders krijg je hele lange draden door je eten).
  3. Bak in de wokpan met een beetje olijfolie stapsgewijs de spinazie (het slinkt enorm, voeg het daarom in delen toe) tot het geheel helemaal zacht is. Zet dit even apart in een bakje, waarbij je het vocht van de spinazie even afgiet.
  4. Bak vervolgens de spekjes tot ze iets gegaard zijn, een minuut of drie is prima. Voeg vervolgens de spinazie er weer aan toe.
  5. Roer nu het bakje kruidenkaas erdoor heen en meng het goed door elkaar. Als het bijna kookt zet het vuur uit.
  6. Als de pasta klaar is kunnen we de twee pannen bij elkaar voegen. Even roeren en dan heb je een heerlijke spinazie pasta!

Tip: ook heerlijk te combineren met een stukje vis (zoals zalm of witvis)

Tip: Dit gerecht is ook makkelijk voor meer personen te maken, verdubbel simpelweg de ingrediënten.

Porties

2

Voorbereidingstijd

5 min

Baktijd

10 min

Beoordeel

100%
Nog geen reacties

Laat een reactie achter