Spinazie pasta

Spinazie pasta

Porties

2

Voorbereidingstijd

5 min

Baktijd

15 min

Spinazie pasta

Verse spinazie 300 gram
Kipfilet reepjes (of spekreepjes) 100 gram
Kruiden kaas (Philadelphia, Boursin, Paturain, etc zijn allemaal lekker) 1/2 pakje
Water (om de saus te verdunnen) klein kopje
Olijfolie (om in te bakken) een scheutje


Spinazie pasta een gemakkelijke maaltijd die je zo op tafel kunt zetten. Met een paar lekkere ingrediënten en pasta ben je al een heel eind. Hieronder het recept voor deze makkelijke maaltijd!

Benodigdheden:

  • Wokpan
  • Spatel

Hoe maak je spinazie pasta:


  1. Zet eerst een pan met water op en breng deze aan de kook. Als deze kookt gooi je de pasta erbij en laat je het geheel (volgens de verpakking) ongeveer 8-10 minuten koken.
  2. Als de pasta erin zit gaan we de saus maken, snij eerst de spinazie iets kleiner (anders krijg je hele lange draden door je eten).
  3. Bak in de wokpan met een beetje olijfolie stapsgewijs de spinazie (het slinkt enorm, voeg het daarom in delen toe) tot het geheel helemaal zacht is. Zet dit even apart in een bakje, waarbij je het vocht van de spinazie even afgiet.
  4. Bak vervolgens de kipreepjes of de spekjes tot ze lichtbruin zijn en voeg vervolgens de spinazie weer toe.
  5. Roer vervolgens 2/3 van het bakje kruidenkaas door het geheel en voeg naar gelang het nodig is wat water toe om de saus iets dunner te maken (dit ligt aan de soort kruidenkaas die je gebruikt), anderzijds zou je ook maizena kunnen gebruiken door de spinazie pasta om de saus weer wat dikker te maken.
  6. Als de pasta penne gereed is kunnen we de twee pannen bij elkaar voegen en heb je een heerlijke spinazie pasta!

Tip: ook heerlijk te combineren met een stukje vis (zoals zalm of witvis)

Tip: Dit gerecht is ook makkelijk voor meer personen te maken, verdubbel simpelweg de ingrediënten.

Deel & Print

Eén Reactie

  1. Super simpel dus snel, ook voor niet geoefende kokers en toch héél lekker!

Laat een reactie achter