Pompoensoep

Pompoensoep
Oranje pompoen (+/- 1 kilo) | 1 | |
Uien | 2 | |
Knoflookteentje | 1 | |
Winterpeen | 250 gram | |
Olijfolie | 1 scheutje | |
Laurierblaadjes | 3 | |
Komijn (poeder) | 1 theelepel | |
Kokend water | 1 liter | |
Groente bouillon tablet | 2 | |
Tabasco | optioneel: 2 druppels | |
Peper | naar smaak | |
Zout | naar smaak | |
Griekse yoghurt of creme fraiche | 125 gram |
Pompoensoep is een heerlijk herfstgerecht. Dit is een romige oranje soep van pompoen, bouillon, ui en een paar heerlijke specerijen. Lekker als voorafje of als volwaardige maaltijd soep.
Wat heb je nodig:
- Soeppan
- Staafmixer, niet in huis? Je shopt hem hier!
Hoe maak je pompoensoep:
- Boen de pompoen goed schoon. Leg de pompoen op een doek en halveer deze.
- Schep de zaden eruit en snijd de pompoen in stukjes
- Snij de ui, wortel en knoflook in stukjes
- Verwarm de olie in een soeppan en bak de pompoenstukjes, winterpeen en ui voor ongeveer 5 minuten
- Voeg de knoflook, komijn en laurierblaadjes toe.
- Schenk de bouillon erbij en kook dit geheel voor 30 minuten.
- Verwijder de laurierblaadjes!
- Met de staafmixer pureer de pompoensoep glad en breng op smaak met tabasco, peper en zout.
- Serveer in mooie diepe kommen met een schepje Griekse yoghurt of crème fraîche.
Makkelijk van tevoren te bereiden en voor serveren even op te warmen.


