Pompoensoep

Deze pompoensoep is een hele fijne kruidige soep gemaakt van pompoen, groente bouillon, ui en een paar heerlijke specerijen. Een volwaardige maaltijdsoep of serveer in een klein bakje of glaasje als voorafje. Maak het helemaal af met een schepje crème fraîche of Griekse yoghurt.
Wat heb je nodig:
- Staafmixer, bekijk op bol
- Soeppan
Pompoensoep
1 | Flespompoen |
2 | Uien |
1 teentje | Knoflook |
250 gram | Winterpeen |
1 scheutje | Olijfolie |
3 | Laurierblaadjes |
1 theelepel | Komijnpoeder |
1 liter | Kokend water |
2 | Groentebouillon tablet |
optioneel: 2 druppels | Tabasco |
naar smaak | Peper |
naar smaak | Zout |
125 gram | Creme fraiche |
Hoe maak je pompoensoep:
- Boen de pompoen goed schoon. Leg de pompoen op een doek en halveer deze.
- Schep de zaden eruit en snijd de pompoen in stukjes
- Snij de ui, wortel en knoflook in stukjes
- Verwarm de olie in een soeppan en bak de pompoenstukjes, winterpeen en ui voor ongeveer 5 minuten
- Voeg de knoflook, komijn en laurierblaadjes toe.
- Schenk de bouillon erbij en kook dit geheel voor 30 minuten.
- Verwijder de laurierblaadjes!
- Met de staafmixer pureer de pompoensoep glad en breng op smaak met tabasco, peper en zout.
- Serveer in mooie diepe kommen met een schepje Griekse yoghurt of crème fraîche.
Makkelijk van tevoren te bereiden en voor serveren even op te warmen.
Andere lekkere soepjes maken? Kijk ook eens hier!

Nog geen reacties