Stroopwafel parfait

Porties

6

Voorbereidingstijd

10 min

Baktijd

30 min

Stroopwafel parfait

  • 100 gram ‏witte basterdsuiker
  • 1 zakje ‏vanille suiker
  • 250 ml ‏milde yoghurt
  • 250 ml ‏slagroom
  • 12 ‏kleine stroopwafeltjes
  • 1 theelepel ‏kaneel


Een nagerechtje van heerlijke stroopwafels in een parfait vorm, de stroopwafelparfait. Het is echt super simpel om te maken en makkelijk een dag van tevoren te maken. Geweldig om te serveren, een gegarandeerd succes!

Benodigdheden:stroopwafel parfait

  • Plastic folie
  • Diepvries bak of cakevorm
  • Ijsmachine

Bereidingswijze:

  1. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker.
  2. Meng de suiker en de yoghurt vervolgens door de slagroom.
  3. Snij de stroopwafels in kleine stukjes en mix die samen met de kaneel door het mengsel.
  4. Bekleed een cakevorm of een diepvriesbak met plastic folieOver & Contact
  5. Giet hier het mengsel in en zet deze voor minimaal 8 uur in de vriezer (het lekkerst is om wel af en toe iets te roeren).

Serveer een paar plakjes van de stroopwafel parfait met een paar overgebleven stroopwafels (warm ze even op in de oven/magnetron) en strooi optioneel nog wat kaneel over het bord.

Genieten maar!

Tip: Wanneer je gebruik maakt van een Ijsmachine, dan kan dit recept ook worden gebruikt om stroopwafel ijs te maken!

Tip: Maak de parfait gerust een aantal dagen van te voren.

Stroopwafel parfait 2Stroopwafel parfait 1Stroopwafel parfait 3

Deel & Print

100 0 100 Notice: Undefined variable: votes_total in /www/wp-content/themes/recipes-child/single-recipe.php on line 134

Geen Reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.