Stroopwafel parfait
Een super lekker ijsje met stukjes stroopwafel. De stroopwafel parfait. Parfait is echt heel makkelijk te maken, waardoor je eigenlijk geen ijsmachine nodig hebt, maar het toch naar ijs smaakt.
Parfait is van zichzelf iets vetter qua structuur, dan ijs, maar dat doet niet onder aan de smaak. Neem niet te veel, want voor je het weet is het op.
Wat heb je nodig:
- Plastic folie
- Diepvries bak of cakevorm (24cm)
Stroopwafel parfait
Witte basterdsuiker | 100 gram | |
Vanille suiker | 1 zakje | |
Yoghurt mild | 250 ml | |
Slagroom | 250 ml | |
Mini stroopwafels | 12 | |
Kaneel | 1 theelepel |
Hoe maak je stroopwafel parfait:
- Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker.
- Meng de suiker en de yoghurt vervolgens door de slagroom.
- Snij de stroopwafels in kleine stukjes en mix die samen met de kaneel door het mengsel.
- Bekleed een cakevorm of een diepvries bak met plastic folie
- Giet hier het mengsel in en zet deze voor minimaal 8 uur in de vriezer (het lekkerst is om wel af en toe iets te roeren).
Serveer een paar bolletjes stroopwafel parfait en garneer met een mini stroopwafel.
Tip: Wanneer je toch gebruik wilt maken van een ijsmachine, dan koelt het mengsel sneller af, waardoor je parfait eerder koel is in de vriezer.
Tip: Maak de parfait gerust een aantal dagen van te voren, bewaar in een afgesloten bak in de vriezer.
Nog geen reacties