Zalmwraps

Zalmwraps

Porties

10

Voorbereidingstijd

15 min

Baktijd

5 min

Zalmwraps

Wraps / tortilla's 8 stuks
Gerookte zalm 200 gram
Rucola (of veldsla) 85 gram
Philadelphia kruidenkaas (ander merk is ook lekker) 1 pakje

De snack die niet vergeten mag worden bij een feestje: zalmwraps! Het ziet er niet alleen gezellig uit, maar het smaakt ook nog eens echt heel erg lekker. De combinatie van gerookte zalm en kruidenkaas is een aanrader. Je kan er ook nog eens lekker mee variëren, dus onderaan het recept heb ik ook een aantal variaties zonder zalm gezet. Succes!

Hoe maak je zalmwraps:

  1. Leg een wrap op een snijplank
  2. Smeer de gehele wrap in met philadelphia kruiden kaas.
  3. Beleg de onderste helft van de wrap met 1 of 2 plakjes zalm en een paar blaadjes sla (zorg ervoor dat de wrap van links tot rechts gevuld is, de bovenkant hoeft niet, omdat je deze oprolt komt het automatisch overal).
  4. Begin onderaan, rol de wrap strak op als een pannenkoek.
  5. Snij in schuine of rechte stukjes.
  6. Bewaren kan in een afgesloten bak in de koelkast.

Simpel en snel te maken, gelijk ready to eat, heerlijke zalmwraps!

Variatie tip met kipfilet: Vul de wrap met mayonaise, veldsla en kipfilet plakjes.

Variatietip met pesto: ook lekker met bijvoorbeeld roomkaas en pesto (met een paar blaadjes veldsla).

Variatie tip met carpaccio: Vul de wraps met wat mayonaise, carpaccio, geroosterde pijnboompitjes en een paar blaadjes veldsla.

Variatie tip vegetarisch: Vul de warps met mayonaise, zongedroogde tomaatjes, pijnboompitjes en een paar blaadjes veldsla.

Variatietip: vervang de philadelphia kruiden eens door honing mosterd dille saus.

Andere borrelhapjes nodig? Kijk dan ook eens hier!

Deel & Print

4 Reacties

  1. Leuk ik ga zalmwraps maken?

  2. Om het makkelijker temaken met het snijden, doe ik ze altijd een uurtje in de koelkast.

  3. Avatar
    Jeanine 6 jaar geleden

    Wat een leuke site.
    is het mogelijk dat er nog meer recepten met wraps op komen?
    Met plakjes kipfilet of rosbief?

    • Hoi Jeanine,

      Dankjewel! Wat een goed idee met kipfilet of rosbief, ik ga binnenkort wat nieuwe varianten uitproberen. Als ze lekker zijn komen ze er ook bij te staan!

      Groet,

      Sandra
      Receptidee

Laat een reactie achter