Carpaccio wraps
Naast de gerookte zalm variant heb ik nu ook de carpaccio variant uitgeschreven. Carpaccio wraps met verse carpaccio, pijnboompitjes, Parmezaanse kaas en truffelmayonaise of pesto.
Een super lekker borrelhapje en staat leuk op een borrelplankje. Daar kan deze eigenlijk niet ontbreken.
Wat heb je nodig:
- Snijplank
- Koekenpannetje, bekijk op bol
- Leuke prikkers, bekijk op bol
Carpaccio wraps
Carpaccio plakjes | 200 gram | |
Tortilla wraps | 6 stuks | |
Pijnboompitten | 1 zakje | |
Parmezaanse kaas | 50 gram | |
Rucola sla | 75 gram | |
Truffelmayonaise | 2 eetlepels | |
Belgische mayonaise | 2 eetlepels |
Hoe maak je carpaccio wraps:
- Ik vind het altijd lekker om de wraps iets verder te garen dan als ze zo uit de verpakking komen.
- Begin dan ook met de wraps één voor één op het gasfornuis pitje aan beide zijdes voor een halve minuut op open vuur te bakken.
- Leg ze op een stapeltje om af te koelen.
- Bak je pijnboompitjes mooi bruin in een ander pannetje.
- Truffelmayonaise zo uit de winkel vind ik vaak erg sterk van smaak, ik meng het dan ook altijd met een beetje gewone mayonaise. De verhouding is 50/50, 1 eetlepel gewone mayonaise en 1 eetlepel truffelmayonaise. Optioneel kan je ook voor pesto gaan, maar truffelmayonaise vind ik persoonlijk het lekkerste.
- Besmeer je wraps helemaal in met de aangelengde truffelmayonaise
- Beleg nu de onderste helft van je wrap met rucola
- Strooi hier wat geraspte Parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitjes overheen.
- Beleg de onderste helft nu met de carpaccio, wees hier niet te zuinig mee.
- Rol nu van onderen de wrap strak op, de bovenste helft zit alleen truffelmayonaise, waardoor je wraps dicht blijft plakken als je hem opgerold hebt.
- Snij nu reepjes van je rol.
- Serveer deze super lekkere carpaccio wraps bij een lekkere borrelplank.
Wil je nog andere lekkere wraps maken? Check dan deze met gerookte zalm
Een gave borrelplank maken? Je leest er hier meer over!
Nog geen reacties