Tomatensoep met basilicum

Tomatensoep met basilicum

Porties

6

Voorbereidingstijd

20 min

Baktijd

20 min

Tomatensoep met basilicum

rundergehakt 250 gram
water 1 liter
rijpe tomaten 1 kilo
runder bouillonblokjes 2
uien 2
knoflook 2 teentjes
basilicum (ook ter garnering) 1 bosje
winterpeen 1
oregano 1 eetlepel
zout en peper (naar smaak) snufje
gehaktkruiden (bretons) 1/2 zakje
ei 1/2
Philadelphia roomkaas 1 pakje


Zelf soep maken is niet zo moeilijk, een heerlijk tomatensoep met basilicum bijvoorbeeld. Naar het recept van Esther, nog bedankt hij is echt heerlijk!!

Benodigdheden:

Bereiden:

  1. Snij de sjalotten en knoflook fijn en rasp de wortel in grove stukken.
  2. Fruit vervolgens de sjalotten en knoflook lichtbruin aan en voeg de wortel hier aan toe. Bak deze even mee, zodat ze iets zachter zijn.
  3. Snij de tomaten in grove stukken
  4. Breng 1 liter water aan de kook met hierin de twee runderbouillon blokjes.
  5. Voeg hier nu de sjalotten/knoflook/wortel aan toe.
  6. Voeg hier vervolgens ook de tomaten, oregano en de basilicum bij (basilicum kan er heel in, wel even wassen van tevoren)
  7. Kook het geheel voor ongeveer 20 minuten (lekker laten pruttelen)
  8. Maak ondertussen de ballen voor in de soep, doe bij 250 gram gehakt een half ei en een half zakje gehaktkruiden en kneed dit goed door.
  9. Maak hier mooie kleine balletjes van voor in de soep.
  10. Braad de balletjes even aan in een braadpan (tot ze mooi bruin zijn) en laat deze vervolgens sudderen met 100 ml water voor ongeveer 10 minuten (de balletjes zijn klein en hoeven daarom minder lang als een grote gehaktbal).
  11. Als de soep gaar is dan kan deze gepureerd worden (met de keukenmachine of met de blender). Gooi het geheel uiteindelijk weer terug in de pan.
  12. Proef de tomatensoep en voeg naar smaak zout en peper toe.
  13. Voeg als laatste de gehaktballetjes toe aan de soep.
  14. Optioneel kan er ook vermicelli worden toegevoegd.

Serveer met een blaadje verse basilicum. Naar eigen smaak kan je er ook een schepje philadelphia roomkaas aan toevoegen.

Smullen maar!

Tip: Deze heerlijke tomatensoep met basilicum kan goed van te voren worden gemaakt en op locatie opgewarmd worden. 

Deel & Print

Geen Reacties

Laat een reactie achter