Recepten

Tomatensoep met basilicum

Tomatensoep met basilicum

Zelf soep maken is niet zo moeilijk, een heerlijk tomatensoep met basilicum bijvoorbeeld.

Naar het recept van Esther, bedankt hij is echt heerlijk!!

Tomatensoep met basilicum

Rundergehakt 250 gram
Water 1 liter
Rijpe tomaten 1 kilo
Runder bouillonblokjes 2
Uien 2
Knoflook 2 teentjes
Basilicum 1 bosje
Winterpeen 1
Oregano 1 eetlepel
Zout en peper snufje
Bretons gehaktkruiden 1/2 zakje
Ei 1/2
Philadelphia roomkaas 1 pakje

Wat heb je nodig:


  • Rasp
  • Staafmixer, je shopt hem hier!
  • Optioneel: vermicelli
  • Soep pan

Hoe maak je tomatensoep met basilicum:


  1. Snij de sjalotten en knoflook fijn en rasp de wortel in grove stukken.
  2. Fruit vervolgens de sjalotten en knoflook lichtbruin aan en voeg de wortel hier aan toe. Bak deze even mee, zodat ze iets zachter zijn.
  3. Snij de tomaten in grove stukken
  4. Breng 1 liter water aan de kook met hierin de twee runderbouillon blokjes.
  5. Voeg hier nu de sjalotten/knoflook/wortel aan toe.
  6. Voeg hier vervolgens ook de tomaten, oregano en de basilicum bij (basilicum kan er heel in, wel even wassen van tevoren)
  7. Kook het geheel voor ongeveer 20 minuten (lekker laten pruttelen)
  8. Maak ondertussen de ballen voor in de soep, doe bij 250 gram gehakt een half ei en een half zakje gehaktkruiden en kneed dit goed door.
  9. Maak hier mooie kleine balletjes van voor in de soep.
  10. Braad de balletjes even aan in een braadpan (tot ze mooi bruin zijn) en laat deze vervolgens sudderen met 100 ml water voor ongeveer 10 minuten (de balletjes zijn klein en hoeven daarom minder lang als een grote gehaktbal).
  11. Als de soep gaar is dan kan deze gepureerd worden (met de keukenmachine of met de blender). Gooi het geheel uiteindelijk weer terug in de pan.
  12. Proef de tomatensoep en voeg naar smaak zout en peper toe.
  13. Voeg als laatste de gehaktballetjes toe aan de soep.
  14. Optioneel kan er ook vermicelli worden toegevoegd.

Serveer met een blaadje verse basilicum. Naar eigen smaak kan je er ook een schepje Philadelphia roomkaas aan toevoegen.

Smullen maar!

Tip: Deze heerlijke tomatensoep met basilicum is goed houdbaar. Maak hem een dag van tevoren, bewaar in de koelkast en warm op hoeveel en wanneer je het nodig hebt.

Porties

6

Voorbereidingstijd

20 min

Baktijd

20 min

Beoordeel

100%
Nog geen reacties

Laat een reactie achter