Aardbeien sorbetijs

Aardbeien sorbetijs

Porties

8

Voorbereidingstijd

30 min

Baktijd

3 uur

Aardbeien sorbetijs

Witte basterdsuiker of druivensuiker (of 150 gram fructose) 250 gram
Aardbeien 500 gram
Pers sinaasappelen 1 netje (van 2 kg)
Citroen 1


Zelfgemaakt aardbeien sorbetijs voor in de zomer.  Echt genieten als je lekker buiten in het zonnetje kunt zitten met een zelfgemaakt ijsje!

Benodigdheden:

  • Blender
  • Ijsmachine, een goede ijsmachine shop je hier!

Hoe maak je aardbeien sorbetijs:


  1. Pers de sinaasappels en de citroen uit in een kom tot totaal 400 ml.
  2. Breng de sinaasappelsap, citroensap met de suiker aan de kook en haal gelijk van het vuur af.
  3. Laat dit goed afkoelen (snel = in een kom met koud water).
  4. Was de aardbeien en ontkroon ze.
  5. Leg de aardbeien in de blender.
  6. Giet hier je sinaasappelsuiker mengsel bij.
  7. Blender het aardbeienmengsel in de blender en zet deze aan tot het een egale massa is (geen stukjes).
  8. Daarna is het gereed voor de vriezer, of de ijsmachine.
  9. In het geval van een vriezer moet je de komende 3- 4 uur om het half uur roeren in de kom (dit voorkomt ijskristal vorming). Als je een ijsmachine gebruikt, vries het dan voor ongeveer 45 minuten, het is mogelijk dan nog niet helemaal hard. Zet het mengsel in de diepvries om verder hard te worden voor een paar uur.

Een paar uur later heb je heerlijk aardbeien sorbetijs (of direct een lekkere coole smoothie), genieten!

Tip: mocht het ijs nou niet hard worden, dan is je mengsel nog te warm en heeft het langer de tijd nodig om goed koud te worden. Als smoothie is deze ook heel erg lekker, maar voor ijs moet je de vriestijd verlengen tot het ijs is geworden. Met een ijsmachine gaat het natuurlijk een stuk makkelijker, gemiddeld tussen een half uur en drie kwartier heb je lekker ijs. Hiervoor geldt ook, als het nog niet hard is geworden, nog wat langer in de ijsmachine laten draaien.

aarbeien sorbetijs

Deel & Print

2 Reacties

  1. Avatar
    Hans Verheul 5 jaar geleden

    Heerlijk de combinatie met sinaasappel en citroen. Dat verdiept mooi de smaak.
    Wel een suggestie: je kunt het sinaasappelsap samen met het citroensap ook benutten om de suiker in op te lossen. Dan hoef je geen water meer toe te voegen. Dat komt de structuur ten goede (minder kristalvorming).

Laat een reactie achter