Barbecue Saté
Saté voor op de barbecue. Het recept van mijn opa die jaren geleden in Indonesië heeft gewoond. Hieronder vind je ons familie recept.
Wat heb je nodig
- 20 houten Satéprikkers (lang)
- Barbecue, bekijk op bol
Barbecue saté
Kippendijfilet | 750 gram | |
Zout | een snufje | |
Gembersiroop | twee eetlepels | |
Knoflook | 2 teentjes | |
Ketjap manis | 50 ml | |
Citroensap | een scheutje |
Hoe maak je saté
- Week een dag van tevoren je satéstokjes in een bak met water, dit voorkomt dat ze verbranden tijdens het bakken op de barbecue.
- Snij het vlees in mooie blokjes (zodat je deze makkelijk kunt rijgen).
- Snij de knoflook fijn (of met een knoflookpers) in een grote schaal.
- Leg hier de blokjes vlees in.
- Doe vervolgens de overige ingrediënten bij, zout, gembersiroop, ketjap en citroensap.
- Goed mengen, dek het geheel af met een deksel of folie en zet het in de koelkast. Laat ongeveer een dagje de marinade intrekken.
- Als het zover is, rijg de saté op de stokjes en bak dit voor ongeveer 10 minuutjes op een goed hete barbecue.
Dit recept is lekker voor op de barbecue, maar kan ook bij een gewoon gerecht, zoals Nasi of Bami worden toegepast. Heerlijk gemarineerd vlees is altijd lekker!
Tip: Door de barbecue saté indirect te verwarmen op de barbecue verbrandt het vlees veel minder snel en kun je rustiger barbecueën.
Tip: serveer met deze super lekkere zelfgemaakte pindasaus (ook naar familie recept)!
Nog geen reacties