Apple crumble

Apple crumble

Porties

4

Voorbereidingstijd

10 min

Baktijd

25 min

Apple crumble

Roomboter 60 gram
Witte basterdsuiker 50 gram
Bloem 100 gram
Appels (b.v. Jonagold) 4
Zout snufje
Vanille suiker 1/2 zakje
Kaneel een snufje


Het is supersimpel om te maken en gegarandeerd een heerlijk dessert: Apple Crumble! Lekkere appels met een kruimel topping. Hier is het basisrecept voor een overheerlijk toetje!

Benodigdheden:

  • ovenschaal of bakplaat met opstaande rand

Hoe maak je apple crumble:


  1. Voor het kruimeldeeg: zorg dat de boter op kamertemperatuur is, dus leg deze er alvast uit.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht), schil de appels en snij deze in kleine plakjes.
  3. Vet een ovenschaal in en leg de appelstukjes in de schaal, strooi hier een beetje kaneelpoeder over en een beetje vanillesuiker (half zakje).
  4. Meng de suiker, zout, bloem en boter door elkaar. Kneed deze goed zodat het een kruimelige structuur heeft. Het beste is om het deeg nog even te laten rusten, alvorens je het over de appels strooit (voor ongeveer 20 minuten in de koelkast), maar je kan het ook gelijk verwerken als je iets minder tijd hebt.
  5. Strooi het kruimeldeeg over de appels en bak deze goudbruin in de oven voor ongeveer 20 tot 30 minuten.

Zodra de apple crumble klaar is serveer met een heerlijk bolletje ijs, slagroom of custardvla. Simpel maar echt heel erg lekker!

Tip: Je kunt de kruimeldeeg ook van te voren maken zodat je sneller klaar bent met het heerlijke toetje.

 

Deel & Print

Geen Reacties

Laat een reactie achter