Mosterdsoep

Mosterdsoep
Roomboter | 25 gram | |
Uien | 2 | |
Grove mosterd (Zaanse) | 2 eetlepels | |
Aardappelen | 3 | |
Water | 1,5 liter | |
Kippenbouillon | 2 blokjes | |
Slagroom | 200 ml | |
Zout en peper (naar smaak) | een snufje | |
Verse bieslook (ter garnering) | 1 bosje | |
Spekjes | 100 gram |
Mosterdsoep, een eenvoudig, overheerlijke soep. Heerlijk als diner starter, lunch of als avondmaaltijd. Extra lekker met stukjes spek.
Hoe maak je mosterdsoep:
- Maak eerst de bouillon: breng 750ml water en 2 blokjes kippenbouillon aan de kook.
- Schil de aardappelen en snij deze met de uien in grove stukken.
- Verhit ondertussen de roomboter in een pan en bak de ui mooi bruin in ca. 6 minuten.
- Leg ongeveer een halve gebakken ui apart
- Voeg vervolgens aan de pan 3 eetlepels mosterd en de aardappelen toe en laat dit ca. 4 minuten meebakken.
- Als de bouillon kookt, voeg het bak mengsel hier aan toe.
- Laat de soep op een zacht vuurtje ca. 20 minuten koken.
- Bak ondertussen de spekjes voor een minuut of 5.
- Zodra de mosterdsoep gekookt heeft, pureer het geheel tot een egale massa.
- Breng de soep opnieuw aan de kook en voeg de slagroom, apart gelegde ui en spekjes toe.
- Breng de soep op smaak met peper & zout.
Voor het serveren de soep bestrooien met bieslook en klaar. Eet smakelijk!