Mosterdsoep

Mosterdsoep

Porties

4

Voorbereidingstijd

10 min

Baktijd

30 min

Mosterdsoep

roomboter 50 gram
stuks prei 3
grove mosterd (Zaanse) 3 eetlepels
aardappelen 3
water 750 ml
kippenbouillon 2 blokjes
slagroom 200 ml
zout en peper (naar smaak) een snufje
verse bieslook (ter garnering) 1 bosje


Mosterdsoep, een eenvoudig, overheerlijke soep. Heerlijk als diner starter, maar kan is ook perfect als avondmaaltijd. Extra lekker met vers gemaakt brood of stokbrood.

Bereidingswijze:Mosterdsoep

  1. Maak eerst de bouillon: breng 750ml water en 2 blokjes kippenbouillon aan de kook.
  2. Verhit ondertussen de roomboter in een pan en bak de prei mooi bruin in ca. 6 minuten.
  3. Voeg vervolgens 3 eetlepels mosterd en de aardappelen toe en laat dit ca. 4 minuten meebakken.
  4. Als de bouillon kookt, voeg het bakmengsel er aan toe.
  5. Laat de soep op een zacht vuurtje ca. 20 minuten koken.
  6. Zodra soep gekookt heeft, pureer het geheel tot een egale massa.
  7. Breng de soep opnieuw aan de kook en voeg de ongeklopte slagroom toe.
  8. Breng de soep op smaak met peper & zout.

Voor het serveren de soep bestrooien met bieslook en klaar. Eet smakelijk!

Deel & Print

Geen Reacties

Laat een reactie achter