Mosterdsoep

Mosterdsoep

Porties

6

Voorbereidingstijd

10 min

Baktijd

30 min

Mosterdsoep

Roomboter 25 gram
Uien 2
Grove mosterd (Zaanse) 2 eetlepels
Aardappelen 3
Water 1,5 liter
Kippenbouillon 2 blokjes
Slagroom 200 ml
Zout en peper (naar smaak) een snufje
Verse bieslook (ter garnering) 1 bosje
Spekjes 100 gram


Mosterdsoep, een eenvoudig, overheerlijke soep. Heerlijk als diner starter, lunch of als avondmaaltijd. Extra lekker met stukjes spek.

Hoe maak je mosterdsoep:


  1. Maak eerst de bouillon: breng 750ml water en 2 blokjes kippenbouillon aan de kook.
  2. Schil de aardappelen en snij deze met de uien in grove stukken.
  3. Verhit ondertussen de roomboter in een pan en bak de ui mooi bruin in ca. 6 minuten.
  4. Leg ongeveer een halve gebakken ui apart
  5. Voeg vervolgens aan de pan 3 eetlepels mosterd en de aardappelen toe en laat dit ca. 4 minuten meebakken.
  6. Als de bouillon kookt, voeg het bak mengsel hier aan toe.
  7. Laat de soep op een zacht vuurtje ca. 20 minuten koken.
  8. Bak ondertussen de spekjes voor een minuut of 5.
  9. Zodra de mosterdsoep gekookt heeft, pureer het geheel tot een egale massa.
  10. Breng de soep opnieuw aan de kook en voeg de ongeklopte slagroom, apart gelegde ui en spekjes toe.
  11. Breng de soep op smaak met peper & zout.

Voor het serveren de soep bestrooien met bieslook en klaar. Eet smakelijk!

Mosterdsoep

Deel & Print

Nog geen reacties

Geef een reactie