Aardbeien yoghurtijs
Aardbeien yoghurtijs was te verwachten na het enorme succes van aardbeien sorbetijs. Nu kan je ook heel makkelijk een aardbeien yoghurt ijs maken. Gegarandeerd genieten en heerlijk fris en romig!
Met een ijsmachine super snel te maken en binnen 40 minuten klaar.
Wat heb je nodig:
- Blender, bekijk op bol
- Ijsmachine, bekijk op bol
Aardbeien yoghurt ijs
Aardbeien | 500 gram | |
Griekse yoghurt | 300 ml | |
Slagroom | 150 ml | |
Witte basterdsuiker | 150 gram | |
Sinaasappel | 1 | |
Citroen | 1/2 |
Hoe maak je aardbeien yoghurtijs?
- Pers de sinaasappel en de halve citroen in een kommetje
- Ontkroon de aardbeien en doe deze in de blender
- Blender de aardbeien voor ongeveer 2 minuten tot het een egale massa is (geen stukjes)
- Doe hier vervolgens de suiker, yoghurt en het sinaasappel, citroen sap bij en blender dit geheel voor ongeveer nog 2 minuten
- Klop ondertussen de slagroom op tot een lobbige massa (niet geheel stijf) en doe de slagroom bij het mengsel in de blender.
- Blender dit geheel voor ongeveer een halve minuut, zodat het geheel goed gemengd is.
- Doe het mengsel in de ijsmachine en koel het volgens de beschrijving van de machine, binnen een half uur heb je heerlijk aardbeien yoghurtijs!
- Mocht je geen ijsmachine hebben: doe gedurende een periode van 3 uur de bak met ijs in de vriezer. Roer elk half uur (minimaal) het mengsel goed door elkaar. Herhaal dit proces binnen de drie uur en laat het vervolgens nog een paar uur opstijven tot het een goed hard ijs is. Hoe vaker er geroerd wordt in het ijs, des te minder ijskristallen vormen er in het ijs (en des te lekkerder je ijs).
Een paar uur later heb je heerlijk romig aardbeien yoghurtijs!
Echt genieten met dit heerlijke aardbeien yoghurtijs, het smaakt net zoals de ijs in Italië!
Nog geen reacties