Banaan met chocolade dip
Op zoek naar een eenvoudige maar oh zo lekker traktatie? Duik in dit recept voor banaan met chocolade dip.
Een perfecte combinatie van de zoete rijpe bananen en de rijke smaak van gesmolten chocolade.
Wat heb je nodig:
- Snijplank
- Chocolade Callebaut, bekijk op bol
Banaan met chocolade dip
Melk chocolade | 100 gram | |
Slagroom | 75 ml | |
Bananen | 2 rijpe |
Hoe maak banaan met chocolade dip:
- Maak eerst de chocolade. Doe 100 gram melk chocolade en 75 ml slagroom in een kommetje.
- Verwarm dit in de magnetron voor ongeveer 35 sec op 900 Watt tot het goed warm aanvoelt.
- Meng het goed door elkaar heen, zodat alle stukjes chocolade gesmolten zijn en je een soort chocopasta krijgt.
- Laat het eventueel even staan, zodat het af kan koelen en wat steviger wordt.
- Snij nu je banaan in plakjes
- Doop met een prikkertje of vorkje je banaan in de chocolade.
- Tip: is de dip te stevig? Verwarm hem nog iets in de magnetron, zodat het weer vloeibaarder wordt.
- Wil je pure of witte chocolade gebruiken? Kijk hier voor het recept.
Nog geen reacties