Bladerdeeghapje met ricotta en pesto

Bladerdeeghapje met ricotta en pesto

Porties

10

Voorbereidingstijd

20 min

Baktijd

20 min

Bladerdeeghapje met ricotta en pesto

groene pesto (of zie recept) 1 potje
diepvries bladerdeeg 1 pakje
ricotta kaas 1 bakje (200 gram)
ei 1


Een leuke variatie op een hapje bij de borrel of soep is dit bladerdeeghapje met ricotta kaas en groene pesto. Vrij eenvoudig te maken en een leuke afwisseling voor tijdens de borrel.

Benodigheden:

Hoe maak je dit bladerdeeghapje?


  1. Verwarm de hetelucht oven voor op 175 graden
  2. Ontdooi het bladerdeeg
  3. Smeer op een plakje bladerdeeg een laagje ricotta en een laagje pesto
  4. Snij een aantal lijntjes in het deeg (zie foto), let op: niet helemaal tot het midden. Er moet nog een klein cirkeltje in het midden vast blijven zitten.
  5. Vouw de twee punten per kant naar binnen (zie foto)
  6. Smeer het bladerdeeghapje in met een beetje ei voor een krokant bruin laagje
  7. Bak de hapjes voor ongeveer 15-20 minuten in de oven.
  8. Als je dit hapje serveert kan je heel leuk een puntje er vanaf halen en samen delen.

 

bladerdeeghapje-met-ricotta-en-pesto2bladerdeeghapje-met-ricotta-en-pesto4bladerdeeghapje-met-ricotta-en-pesto6bladerdeeghapje-met-ricotta-en-pesto

Deel & Print

Nog geen reacties

Geef een reactie