Recepten

Salted caramel

Salted caramel

Salted caramel

Kristalsuiker 200 gram
Water 75 ml
Roomboter 50 gram
Slagroom (35% vet) 150 ml
Zout 1 theelepel


Salted caramel of gewone karamel, een heerlijke vulling voor in je taart!

Benodigheden:

  • Steelpan

Hoe maak je salted caramel:


  1. Doe de suiker en  water in een pan en zet op een hoog vuur aan. BELANGRIJK: niet roeren!
  2. Snij ondertussen de boter in klontjes. Maar blijf letten op je pan!
  3. Op het moment dat gelig wordt moet je op blijven letten, want nu gaat het hard.
  4. Verwarm je slagroom in een pannetje of in de magnetron. Het hoeft niet te koken.
  5. Zodra je merkt dat dat de suiker naar bruin toe gaat, giet nu langzaam de warme slagroom erbij, hier ook opletten: het kan flink schuimen, giet met mate en roer het er langzaam doorheen.
  6. Kook alles nog een minuutje door tot het goed vermengd is en voeg vervolgens de eetlepel zout en het klontje boter toe.
  7. Proef even of het voldoende zout is, maar pas op: het is nog gloeiend heet. Voeg eventueel nog wat extra zout toe.
  8. Bewaar in een afgesloten potje voor minimaal een maand in de koelkast.

Tip: zonder zout heb je overheerlijke ‘gewone’ karamel

Porties

1

Voorbereidingstijd

5 min

Baktijd

15 min
Nog geen reacties

Laat een reactie achter