Salted caramel
Salted caramel of gewone karamel, een heerlijke vulling voor in je taart!
Wat heb je nodig:
- Steelpan
Salted caramel
Kristalsuiker | 200 gram | |
Water | 75 ml | |
Roomboter | 50 gram | |
Slagroom (35% vet) | 150 ml | |
Zout | 1 theelepel |
Hoe maak je salted caramel:
- Doe de suiker en water in een pan en zet op een hoog vuur aan. BELANGRIJK: niet roeren!
- Snij ondertussen de boter in klontjes. Maar blijf letten op je pan!
- Op het moment dat gelig wordt moet je op blijven letten, want nu gaat het hard.
- Verwarm je slagroom in een pannetje of in de magnetron. Het hoeft niet te koken.
- Zodra je merkt dat dat de suiker naar bruin toe gaat, giet nu langzaam de warme slagroom erbij, hier ook opletten: het kan flink schuimen, giet met mate en roer het er langzaam doorheen.
- Kook alles nog een minuutje door tot het goed vermengd is en voeg vervolgens de eetlepel zout en het klontje boter toe.
- Proef even of het voldoende zout is, maar pas op: het is nog gloeiend heet. Voeg eventueel nog wat extra zout toe.
- Bewaar in een afgesloten potje voor minimaal een maand in de koelkast.
Tip: zonder zout heb je overheerlijke ‘gewone’ karamel
Nog geen reacties