karamel

Salted caramel

Porties

1

Voorbereidingstijd

5 min

Baktijd

15 min

Salted caramel

  • 200 gram ‏kristalsuiker
  • 100 ml ‏water
  • 90 gram ‏roomboter
  • 120 ml ‏slagroom (35% vet)
  • 1 theelepel ‏zout

Salted caramel of gewone caramel, een heerlijke vulling voor in je taart!

Benodigheden:karamel

  • Steelpan

Bereiding:

  1. Doe de suiker + water in een pan en zet op een hoog vuur aan. BELANGRIJK: niet roeren!
  2. Snij ondertussen de boter in klontjes. Maar blijf letten op je pan!
  3. Op het moment dat gelig wordt moet je op blijven letten, want nu gaat het hard.
  4. Zodra je merkt dat het naar bruin toe gaat, roer klontje voor klontje de boter erbij. Pas op dit kan spetteren!
  5. Giet nu langzaam de slagroom erbij, hier ook opletten: het kan gaat schuimen en het lijkt alsof het overstroomd.
  6. Kook alles nog een minuutje door tot het goed vermengd is en voeg vervolgens de eetlepel zout toe.
  7. Proef even of het voldoende zout is, voeg anders nog iets meer toe.
  8. Bewaar in een afgesloten potje voor minimaal een maand in de koelkast.

Tip: zonder zout heb je overheerlijke ‘gewone’ caramel

 

 

Deel & Print

100 0 100 100

Geen Reacties

Laat een reactie achter