Kletskoppen

Porties

18

Voorbereidingstijd

10 min

Baktijd

10 min

Kletskoppen

  • 50 gram ‏roomboter
  • 50 gram ‏bloem
  • 50 gram ‏amandelen (gepelde ongebrande)
  • 135 gram ‏licht bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels ‏water
  • Halve theelepel ‏kaneel
  • Snufje ‏zout


Wist je dat er in kletskoppen geen enkele pinda’s te vinden zijn? Het zijn namelijk amandelen! Dit koekje is niet alleen lekker voor tussendoor, maar ook heel erg lekker bij een bolletje ijs of high-tea.

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht oven)kletskoppen
  2. In een ruime kom meng de bloem, zout en kaneel even door elkaar.
  3. Hak de amandelen in kleine stukjes en zet deze even apart.
  4. Pak een steelpannetje en smelt de boter en zet daarna het vuur uit.
  5. Voeg vervolgens de suiker toe en als het helemaal vermengd is voeg dan ook het water erbij.
  6. Meng nu geleidelijk het bloemmengsel door je suikermengsel, zodat er geen klontjes ontstaan.
  7. Voeg de amandelen hier ook aan toe en roer het even goed door.
  8. Je kunt op een normale bakplaat ongeveer 9 kletskoppen kwijt. Met een lepel maak je hoopjes van ongeveer je duimtop groot.
  9. Hou voldoende afstand, de koekjes worden helemaal plat en daardoor hebben ze veel ruimte nodig.
  10. Bak de kletskoppen in ongeveer 8-10 minuten mooi bruin. Hou ze wel goed in de gaten, ze kunnen soms heel hard gaan.
  11. Haal ze uit de oven en laat ze goed afkoelen.
  12. Herhaal tot je beslag op is!

Deel & Print

100 0 100 152

Geen Reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.