Recepten

Kletskoppen

Kletskoppen

Wist je dat er in kletskoppen geen enkele pinda te vinden is? Het zijn namelijk amandelen! Dit koekje is niet alleen lekker voor tussendoor, maar ook heel erg lekker bij een bolletje ijs of high tea.

Met dit recept kan je twee bakplaten vol met lekkere koekjes maken. Ze vloeien heel erg uit dus maak ze niet te dik. Hieronder lees je hoe je ze maakt:

Tip: koop ongebrande en gepelde amandelen om het jezelf makkelijk te maken. Je hoeft ze dan niet meer te pellen.

Kletskoppen

Roomboter 50 gram
Bloem 50 gram
Amandelen 50 gram
Lichtbruine basterdsuiker 135 gram
Water 2 eetlepels
Kaneel Halve theelepel
Zout Snufje

Hoe maak je kletskoppen:


  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht oven)
  2. In een ruime kom meng de bloem, zout en kaneel even door elkaar.
  3. Hak de amandelen in kleine stukjes en zet deze even apart.
  4. Pak een steelpannetje en smelt de boter en zet daarna het vuur uit.
  5. Voeg vervolgens de suiker toe en als het helemaal vermengd is voeg dan ook het water erbij.
  6. Meng nu geleidelijk het bloemmengsel door je suikermengsel, zodat er geen klontjes ontstaan.
  7. Voeg de amandelen hier ook aan toe en roer het even goed door.
  8. Je kunt op een normale bakplaat ongeveer 9 kletskoppen kwijt. Met een lepel maak je hoopjes van ongeveer je duim topje groot.
  9. Hou voldoende afstand, de koekjes worden helemaal plat en daardoor hebben ze veel ruimte nodig.
  10. Bak de kletskoppen in ongeveer 8-10 minuten mooi bruin. Hou ze wel goed in de gaten, ze kunnen soms heel hard gaan.
  11. Haal ze uit de oven en laat ze goed afkoelen.
  12. Herhaal tot je beslag op is!

Porties

18

Voorbereidingstijd

10 min

Baktijd

10 min

Beoordeel

99%
Volgende →

Nog geen reacties

Laat een reactie achter