Trifle

Porties

6

Voorbereidingstijd

15 min

Trifle

  • 1 ‏cake
  • 1 glaasje ‏sterke aanmaaklimonade (grenadine)
  • 1 kilo ‏bevroren of vers zomer fruit (frambozen, bramen, aardbeien, rode bes, blauwe bes)
  • 250 gram ‏mascarpone
  • 250 ml ‏slagroom
  • 2 zakjes ‏vanille suiker
  • 2 ‏eieren


Een trifle heb ik altijd al eens willen maken, en nu was het moment daar! Het viel mij 100% mee! Het is echt heel makkelijk te maken en je kan er ook hele lekkere variaties aan toevoegen!

Bereiding:trifle

  1. Zoek een mooie grote schaal uit.
  2. Wil je liever zelf een cake bakken? Volg deze link naar het recept.
  3. Snij de cake in blokjes van ongeveer een duimtop groot.
  4. Als je gebruik maakt van diepvries fruit, hoef je het niet te ontdooien.
  5. In een aparte kom klop de slagroom met de vanille suiker op tot stijve pieken.
  6. In een andere kom ga je de mascarpone even door mixen, zodat deze glad is.
  7. Scheid de eieren en bewaar alleen de eidooiers.
  8. Voeg één voor één een eidooier toe aan de mascarpone en zorg ervoor dat het helemaal is opgenomen voordat je de volgende erbij doet.
  9. Spatel vervolgens de slagroom door het mascarpone mengsel (niet met de mixer, want dan kan de slagroom in de schift gaan).
  10. Maak in een glas ongeveer 150ml sterke aanmaaklimonade aan. Eventueel kan je hier ook een lekkere likeur aan toevoegen.

Opbouwen:

  1. Begin met een laagje cake op de bodem.
  2. Besprenkel de laag cake met de aangemaakte limonade.
  3. De volgende laag is een laag fruit (ongeveer de 1/3).
  4. Hier overheen verspreid je het mascarpone- slagroom mengsel.
  5. Vervolgens weer een laagje cake, een laagje fruit en mascarpone- slagroom mengsel.
  6. Herhaal tot je cake en mascarpone- slagroom mengsel op is, maar bewaar wel wat fruit voor de bovenkant (ter decoratie)
  7. Als je dit een nachtje laat staan zijn de smaken heerlijk door de hele schaal getrokken.

Tip: in plaats van een trifle met rood fruit, probeer ook eens mango, banaan of ander lekker fruit en voeg een lekkere likeur toe

Deel & Print

100 0 100 158

Geen Reacties

Laat een reactie achter