Zoete aardappel gratin

Porties

4

Voorbereidingstijd

15 min

Baktijd

50 min

Zoete aardappel gratin

  • 1 kilo ‏zoete aardappelen
  • 1 takje ‏rozemarijn
  • 1 theelepel ‏zout
  • 50 ml ‏olijfolie
  • 100 gram ‏geraspte kaas


Ik kende eigenlijk alleen de normale aardappel gratin: lekkere gebakken aardappeltjes uit de oven met lekker veel kaas eroverheen. Deze zoete aardappel gratin is een hele lekkere variatie op dit aardappel gerecht. En hieronder staat hoe je het kunt maken:

Bereiding:

  1. Schil de aardappelen
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht oven)zoete aardappel
  3. Snij hele dunne plakjes, waarbij je net de onderkant niet doorsnijdt
  4. Leg in een ruime ovenschaal de gesneden zoete aardappels en besprenkel dit ruimschoots met olie
  5. Vervolgens strooi je hierover heen wat zout, rozemarijn en geraspte kaas en bedek je ovenschaal met aluminium folie
  6. Zet de schaal in de oven en bak de zoete aardappel gratin voor 30 minuten. Haal na 30 minuten het aluminiumfolie eraf.
  7. Laat het nu voor 20 minuten bakken. Zonder aluminium folie komt er nu een mooi bruin korstje op de aardappels.


Deel & Print

Warning: A non-numeric value encountered in /www/wp-content/themes/recipes/single-recipe.php on line 123
100 0 100 173

Geen Reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.