Zoete aardappel gratin

Zoete aardappel gratin

Porties

4

Voorbereidingstijd

15 min

Baktijd

50 min

Zoete aardappel gratin

zoete aardappelen 1 kilo
rozemarijn 1 takje
zout 1 theelepel
olijfolie 50 ml
geraspte kaas 100 gram


Ik kende eigenlijk alleen de normale aardappel gratin: lekkere gebakken aardappeltjes uit de oven met lekker veel kaas eroverheen. Deze zoete aardappel gratin is een hele lekkere variatie op dit aardappel gerecht. En hieronder staat hoe je het kunt maken:

Hoe maak je zoete aardappel gratin:


  1. Schil de aardappelen
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht oven)
  3. Snij hele dunne plakjes van de zoete aardappel. Probeer deze aan de onderkant net niet door te snijden.
  4. Leg in een ruime ovenschaal de gesneden zoete aardappels en besprenkel dit ruimschoots met olie
  5. Strooi hierover heen wat zout, rozemarijn en geraspte kaas.
  6. Bedek je ovenschaal met aluminium folie.
  7. Zet de schaal in de oven en bak de gratin voor 50 minuten.
  8. Haal na 30 minuten het aluminiumfolie eraf bak tot het mooi bruin is.
  9. Zonder aluminium folie komt er nu een mooi bruin korstje op de aardappels.

zoete aardappel

Deel & Print

Nog geen reacties

Geef een reactie