Recepten

Zoete aardappel gratin

Zoete aardappel gratin

Zoete aardappel gratin

Zoete aardappelen 1 kilo
Rozemarijn 1 takje
Zout 1 theelepel
Olijfolie 50 ml
Geraspte kaas 100 gram

Ik kende eigenlijk alleen de normale aardappel gratin: lekkere gebakken aardappeltjes uit de oven met lekker veel kaas eroverheen. Deze zoete aardappel gratin is een hele lekkere variatie op dit aardappel gerecht. En hieronder staat hoe je het kunt maken:

Hoe maak je zoete aardappel gratin:


  1. Schil de aardappelen
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht oven)
  3. Snij hele dunne plakjes van de aardappel. Probeer deze aan de onderkant net niet door te snijden. Tip: leg je aardappel tussen twee snijplanken of twee chopsticks, dan snij je de zoete aardappel net niet helemaal door.
  4. Leg in een ruime ovenschaal de gesneden zoete aardappels en besprenkel dit ruimschoots met olie
  5. Strooi hierover heen wat zout, rozemarijn en geraspte kaas.
  6. Bedek je ovenschaal met aluminium folie.
  7. Zet de schaal in de oven en bak de gratin voor 50 minuten.
  8. Haal na 30 minuten het aluminiumfolie eraf bak tot het mooi bruin is.
  9. Zonder aluminium folie komt er nu een mooi bruin korstje op de aardappelen.

Probeer ook eens deze andere aardappel gratin!

Porties

4

Voorbereidingstijd

15 min

Baktijd

50 min

Beoordeel

100%
← Vorige
Volgende →
Nog geen reacties

Laat een reactie achter