Recepten

Meloen met ham

Meloen met ham

Meloen met ham is een heel traditioneel voorgerechtje, wat ook ontzettend leuk is om in een kleine variant om te toveren naar een amuse of borrelhapje. Het is eigenlijk heel erg simpel, kies een lekkere galia meloen uit, snij in reepjes of kleine blokjes, rol wat serranoham uit en inwikkelen maar.

Meloen met ham

Serranoham 200 gram
Galiameloen 1 rijpe
Rucola 100 gram

Hoe maak je meloen met ham?


  1. Koop een lekker rijpe meloen, die zijn het lekkerste!
  2. Snij deze door de midden en vervolgens in de lengte nog eens, zodat je vier partjes krijgt.
  3. Elk partje ga je weer in de lengte in drieën verdelen (zie de foto)
  4. Wikkel de serranoham om het midden van het partje en leg dit op een klein bordje
  5. Serveer met lekkere sla, zoals rucola met een lekkere zelfgemaakte dressing -> zelfgemaakte sla dressing

Voor de borrelvariant is het ook super leuk om kleine partjes, blokjes of bolletjes te maken die je omwikkeld met serranoham. Een prikkertje erin en klaar!

Porties

6

Voorbereidingstijd

10 min

Beoordeel

100%
Nog geen reacties

Laat een reactie achter