Boterkoek
Ooh wij houden zo ontzettend van boterkoek! Het is me alleen tot vandaag nog nooit gelukt om een echt lekkere te maken. Daar is verandering in gekomen. Na vele keren uitproberen heb ik nu een boterkoek recept die ik echt lekker vind. Maar dan ook echt heel erg lekker!
Voor een boterkoek gebruik ik een springvorm of een lage bakvorm van ongeveer 24 cm
Zorg ervoor dat je echt goede kwaliteit roomboter gebruikt, dit is essentieel voor de smaak van je boterkoek!
Boterkoek
Bloem | 250 gram | |
Witte basterdsuiker | 150 gram | |
Vanille suiker | 1 zakje | |
Roomboter | 225 gram | |
Eieren | 2 | |
Zout | 1 snufje |
Hoe maak je boterkoek:
- Verwarm je oven voor op 175 graden (hetelucht oven).
- Zorg dat de boter iets zacht is (kamertemperatuur), mix deze even luchtig door en voeg vervolgens de suiker, het ei en het snufje zout toe.
- Als laatste voeg je de bloem toe en meng dit met een deeghaak of met je handen tot een mooi deeg.
- Het is best simpel, bekleed je bodem met wat bakpapier en vet je vorm in met wat roomboter.
- Leg je deeg op de bodem en druk deze plat met je handen.
- De bovenkant van de taart kan je nu bestrijken met een dun laagje geklopt ei en maak er bijvoorbeeld een motiefje in met een vork.
- Bak de boterkoek af in 20 minuten. Als hij nog niet goudbruin is verhoog de tijd dan met 5 minuten.
- Laat je boterkoek minstens een halve dag goed afkoelen, dan pas is hij helemaal zoals hij hoort te zijn. Snij bij serveren in kleine puntjes (het is heel machtig).
Nog geen reacties