Chocolade cornflakes
Deze chocolade cornflakes zijn echt een super lekker en simpel om te maken. En omdat ze zo lekker zijn heb ik het recept hier geplaatst. Een knisperend chocolaatje, lekker toch?
Wat heb je nodig:
- Callebaut chocolade, bekijk op bol
- Bakplaat met bakpapier
Chocolade cornflakes
150 gram | Melk chocolade | |
50 gram | Cornflakes | |
50 gram optioneel | Pinda's | |
50 gram optioneel | Rozijnen |
Hoe maak je chocolade cornflakes:
- Smelt de chocolade in de magnetron of au au bain-marie op een pannetje met heet water.
- Als je de chocolade in de magnetron smelt, begin met 1 minuut op 900 watt en daarna met intervallen van 10-20 seconden tot het net aan gesmolten is.
- Als het helemaal gesmolten is doe nu je cornflakes erbij.
- Roer goed door tot alle cornflakes een laagje chocolade heeft.
- Met twee lepels ga je kleine bolletjes maken en deze leg je op de bakplaat (met bakpapier).
- Laat de chocolade vervolgens goed afkoelen in de koelkast om helemaal hard te worden.
Tip: leuk om met kinderen te maken 😉
Variatietip: ook lekker met andere soorten cornflakes of in combinatie met rozijnen of noten (pindarotsjes)
Maak ook andere lekkere bonbons, zoals deze chocolade truffels
Nog geen reacties