Recepten

Glazuur

Glazuur

Het basisrecept voor glazuur. Voor over een donut, cake, kaneelbroodje, cupcake alles kan. Geef je baksels de perfecte zoete omhulling.

Deze glazuur stijft op als de temperatuur daalt. Verwarm de glazuur opnieuw en hij is weer vloeibaar. Ideaal om met voedselkleuring leuke kleurtjes er aan te geven. Hier heb ik een mespuntje rood aan toegevoegd.

Maak deze donuts en overgiet met deze lekkere mooie glazuur!

Glazuur

Poedersuiker 250 gram
Water 30 ml
Kleurstof 1 mespuntje
Siroop optioneel
Citroen optioneel
Sinaasappel optioneel
Bietensap optioneel

Wat heb je nodig:


  • Schaal
  • Spatel
  • Lepel
  • Optioneel: suikerthermometer, je shopt hem hier!

Glazuur maken:


  1. Voeg in een ruime kom de poedersuiker en water bij elkaar.
  2. Spatel dit door tot het één geheel is geworden, het voelt dikkig aan en is een soort klont geworden.
  3. Je hebt nu wit, wil je dit een kleurtje geven dan kan dat.

Kleuren en smaken:


  1. Voor roze kan je b.v. bietensap gebruiken of rode kleurstof of voeg andere kleurstoffen toe om het te kleuren.
  2. Voeg eventueel ook een smaakje toe, sinaasappel of citroenrasp is erg lekker.
  3. Smaakjes kan je ook toevoegen door een klein scheutje siroop toe te voegen, bijvoorbeeld aardbeien siroop.

Glazuur verwerken:


Heb je iets lekkers gebakken en wil je de glazuur gaan gebruiken? Dan doe je dat als volgt:

  1. Verwarm je glazuur tot een graad of 40, het is helemaal vloeibaar geworden.
  2. Verwerk het snel, want het stolt snel.
  3. Laat het ongeveer 15 minuten staan om op te stijven en klaar!

Iets nodig om te decoreren? Neem hier eens een kijkje.

Porties

1

Voorbereidingstijd

10 min

Beoordeel

100%
Nog geen reacties

Laat een reactie achter