Glazuur

Glazuur
Poedersuiker | 250 gram | |
Water | 30 ml | |
Kleurstof | 1 mespuntje | |
Siroop | optioneel | |
Citroen | optioneel | |
Sinaasappel | optioneel | |
Bietensap | optioneel |
Het basisrecept voor glazuur. Voor over een donut, cake, kaneelbroodje, cupcake alles kan. Geef je baksels de perfecte zoete omhulling.
Wat heb je nodig:
- Schaal
- Spatel
- Lepel
- Optioneel: suikerthermometer, je shopt hem hier!
Glazuur maken:
- Voeg in een ruime kom de poedersuiker en water bij elkaar.
- Spatel dit door tot het één geheel is geworden, het voelt dikkig aan en is een soort klont geworden.
- Je hebt nu wit, wil je dit een kleurtje geven dan kan dat.

Kleuren en smaken:
- Voor roze kan je b.v. bietensap gebruiken of rode kleurstof of voeg andere kleurstoffen toe om het te kleuren.
- Voeg eventueel ook een smaakje toe, sinaasappel of citroenrasp is erg lekker.
- Smaakjes kan je ook toevoegen door een klein scheutje siroop toe te voegen, bijvoorbeeld aardbeien siroop.
Glazuur verwerken:
Heb je iets lekkers gebakken en wil je de glazuur gaan gebruiken? Dan doe je dat als volgt:
- Verwarm je glazuur tot een graad of 40, het is helemaal vloeibaar geworden.
- Verwerk het snel, want het stolt snel.
- Laat het ongeveer 15 minuten staan om op te stijven en klaar!
Iets nodig om te decoreren? Neem hier eens een kijkje.