Recepten

Chocolade soesjes

Chocolade soesjes

Of je nu een zoetekauw bent of gewoon zin hebt in een traktatie, deze chocolade soesjes zijn perfect. Makkelijk en erg leuk om met kinderen te maken. Of kies voor de wat moeilijkere variant en maak ook de soesjes zelf. Voor het kerstdiner op school of gewoon zomaar, voor ieder wat wils.

Deze chocolade soesjes zijn net mini Bossche bollen, zo ontzettend lekker!

Wat heb je nodig:


Chocolade soesjes

1 pak Slagroom soesjes
100 gram Melk chocolade

Chocolade soesjes maken:


  1. Ontdooi je soesjes door ze een paar uur van tevoren in de koelkast te leggen.
  2. Weeg 100 gram melk chocolade af.
  3. Smelt de chocolade in een klein kommetje in de magnetron op 900 watt voor telkens 30 seconden. Herhaal de 30 seconden tot het helemaal gesmolten is.
  4. Roer even door tot er geen stukjes meer in zitten.
  5. Leg op een bakplaat of plat oppervlakte een bakpapiertje neer. Hier ga je straks je soesjes op neerleggen om te drogen.
  6. Dip één voor één de soesjes in de gesmolten chocolade en leg ze neer op het bakpapier.
  7. Koel ze eventueel versneld af in de koelkast, na ongeveer 30 minuten zijn ze goed.

Porties

19

Voorbereidingstijd

10 min

Baktijd

10 min

Beoordeel

100%
← Vorige
Volgende →

Nog geen reacties

Laat een reactie achter