Soesjes

Soesjes

Porties

25

Voorbereidingstijd

30 min

Baktijd

20 min

Soesjes

Water 100 ml
Zout een snufje
Roomboter 50 gram
Bloem 60 gram
Eieren 2
Slagroom 250 gram
Vanillesuiker 1 zakje
Klopfix optioneel (voor de vulling)


Soesjes zijn een pure verwennerij voor groot en klein. Of je ze nou vult met slagroom of een hartige mousse, ze doen het altijd goed op feestjes. Lekkere soesjes zijn eigenlijk helemaal niet zo moeilijk om te maken en de ingrediënten heb je vrijwel altijd al in huis. Ga jij dit recept ook uitproberen?

Benodigdheden:

  • Steelpan, niet in huis? Je shopt hem hier
  • Bakpapier en een bakplaat
  • Spuitzak
  • Spuitmondje rond maat 10 of twee lepels

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de (hetelucht) oven voor op 200 graden.
  2. Breng het water met het zout en de boter aan de kook.
  3. Voeg in een keer, onder goed roeren, alle bloem erbij en roer zolang tot je een stevige deegbal hebt gekregen.
  4. Haal vervolgens de pan van het vuur en laat het deeg voor ongeveer 5 minuten afkoelen in de pan.
  5. Klop ondertussen de eieren los in een bakje en voeg deze langzaam bij het deeg, doe dit in kleine hoeveelheden en zorg ervoor dat dit telkens goed door het deeg gemengd is voordat je de volgende hoeveelheid ei toevoegt. Tip: als je mengsel nog te warm is en je voegt het ei toe, dan krijg je een ei-achtige smaak aan je soesje en dat is niet zo lekker. Neem ook echt even de tijd om het iets af te laten koelen.
  6. Roer het deeg zolang tot het als stukken van je lepel valt (+/- 5 minuten) en het een egaal geheel is geworden.
  7. Leg met twee lepels (of een spuitzak met rond spuitmondje maat 10) 20 bergjes op enige afstand van elkaar op een met bakpapier bedekte bakplaat.
  8. Doe de soezen in de oven en laat deze voor 10 minuten rijzen op 200 graden, vervolgens verlaag je de temperatuur naar 175 graden en bak je de soesjes mooi bruin in nog eens 10 minuten. Ze zijn gaar als ze licht aanvoelen als je ze optilt.
  9. Zet de ovendeur iets open, laat de soezen even 10 minuten afkoelen in de oven en leg ze daarna op een taartrooster.
  10. Maak ondertussen je vulling: in dit geval voeg de vanillesuiker aan de slagroom en klop het geheel stijf op.
  11. Knip de afgekoelde soezen iets in aan de onderkant of zijkant en steek de spuitzak erin en vul de soesjes tot ze vol zijn.
  12. Strooi er vervolgens lekker veel poedersuiker overheen.

Tip voor garnering: doop ze in lekkere gesmolten chocolade voor een extra finishing touch!

Genieten van je eigengemaakte soesjes!!

Deel & Print

Geen Reacties

Laat een reactie achter