Jambalaya
Jambalaya zoals wij dit vroeger thuis aten. Het recept van mijn moeder gekregen en deze mag natuurlijk niet ontbreken tussen al deze lekkere recepten. Het is een basis van rijst met lekkere garnalen, hamblokjes, paprika, tomaat en heerlijke kruiden. Hieronder vind je het recept:
Wat heb je nodig:
- Steelpan, bekijk op bol
- Wok of koekenpan
- Oven optioneel
Jambalaya
Kipfilet | 200 gram | |
Rijst | 200 gram | |
Uien | 2 | |
Knoflook | 2 teentjes | |
Groene paprika | 1 | |
Rode paprika | 1 | |
Hamblokjes | 100 gram | |
Garnalen | 100 gram | |
Tomatenpuree | 1 klein blikje | |
Paprikapoeder | 1 theelepel | |
Cayennepeper | 1/2 theelepel | |
Zout en peper (naar smaak) | een snufje | |
Olijfolie | een scheutje | |
Tomaten | optioneel: 4 | |
Roomboter | optioneel: 25 gram |
Hoe maak je Jambalaya:
- Kook de rijst met wat zout gaar.
- Wrijf de blokjes kipfilet in met wat zout en peper.
- Snij de uien fijn en pers de knoflook fijn.
- Snij de paprika klein.
- Bak de kipfilet in wat olie tot deze bruin en gaar is.
- Haal de kipfilet uit de pan.
- Bak de uien in wat olie bruin, voeg daarna de knoflook toe en bak deze mee. Voeg daarna de blokjes ham toe. Bak deze even mee.
- Voeg de kipfilet toe en bak deze ook nog even mee.
- Bak hierna de paprika even mee.
- Voeg de garnalen toe en de paprikapoeder. Bak dit heel even mee en voeg daarna het blikje tomatenpuree toe.
- Voeg de gekookte rijst toe en breng het op smaak met wat cayennepeper en eventueel nog wat zout.
De jambalaya is klaar. Je kunt wat extra’s toevoegen door het in de oven te plaatsen.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- De tomaten ontvellen en in plakjes snijden.
- De bodem van een ovenvaste schaal mee bedekken.
- De jambalaya erop leggen en stevig aandrukken.
- De boter in stukjes erover verdelen. En de schaal in de voorverwarmde oven plaatsen.
- Wacht even 10 minuten.
Klaar!
Nog geen reacties