Jambalaya

Jambalaya

Porties

4

Voorbereidingstijd

15 min

Baktijd

15 min

Jambalaya

kipfilet 200 gram
rijst 200 gram
uien 2
knoflook 2 teentjes
groene paprika 1
rode paprika 1
hamblokjes 100 gram
garnalen 100 gram
tomatenpuree 1 klein blikje
paprikapoeder 1 theelepel
cayennepeper 1/2 theelepel
zout en peper (naar smaak) een snufje
olijfolie een scheutje
tomaten optioneel: 4
roomboter optioneel: 25 gram


Jambalaya, van oorsprong uit Louisiana, gemaakt door de Fransen. Jambalaya is een zeer rijk gevulde schotel met als basis rijst. In de loop der tijd is het recept meerdere malen veranderd, aangevuld en verbeterd. Er zijn zo veel verschillende edities, dat je zelfs per streek een andere Jambalaya kunt maken. Elke keer is het basis recept hetzelfde. Vis en vlees kunnen naar eigen smaak worden afgewisseld. En het beste van alles, het is zo klaar. 

Kookgerei:

  • Steelpan
  • Wok of koekenpan
  • Oven (Voor optioneel deel recept)

Bereidingswijze:

  1. Kook de rijst met wat zout gaar.
  2. Wrijf de blokjes kipfilet in met wat zout en peper.
  3. Snij de uien fijn en pers de knoflook fijn.
  4. Snij de paprika klein.
  5. Bak de kipfilet in wat olie tot deze bruin en gaar is.
  6. Haal de kipfilet uit de pan.
  7. Bak de uien in wat olie bruin, voeg daarna de knoflook toe en bak deze mee. Voeg daarna de blokjes ham toe. Bak deze even mee.
  8. Voeg de kipfilet toe en bak deze ook nog even mee.
  9. Bak hierna de paprika even mee.
  10. Voeg de garnalen toe en de paprikapoeder. Bak dit heel even mee en voeg daarna het blikje tomatenpuree toe.
  11. Voeg de gekookte rijst toe en breng het op smaak met wat cayennepeper en eventueel nog wat zout.jambalaya

De jambalaya is klaar. Je kunt wat extra’s toevoegen door het in de oven te plaatsen.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. De tomaten ontvellen en in plakjes snijden.
  3. De bodem van een ovenvaste schaal mee bedekken.
  4. De jambalaya erop leggen en stevig aandrukken.
  5. De boter in stukjes erover verdelen. En de schaal in de voorverwarmde oven plaatsen.
  6. Wacht even 10 minuten.

Klaar!

Deel & Print

Geen Reacties

Laat een reactie achter