Recepten

Chocolade ijs

Chocolade ijs

Heerlijk chocolade ijs, voor ’s avonds op de bank bij een leuke film of gewoon als dessert. Met deze stappen gaat het zeker lukken om dit zelf te maken. Hieronder het recept:

Chocolade ijs

Slagroom 125 ml
Volle melk 250 ml
Pure chocolade 150 gram
Vanille suiker 1 zakje
Witte basterdsuiker 75 gram
Eieren (eigelen) 3

Wat heb je nodig:


 • IJsmachine, niet in huis? Je shopt hem hier!
 • Steelpan, niet in huis? Je shopt hem hier!
 • Garde

Hoe maak je chocolade ijs:


 1. In een steelpannetje breng de room en de helft van de melk (125 ml) aan de kook (als het kookt mag het vuur uit).
 2. Scheid de eieren en doe deze in een aparte (kleine) kom en vermeng deze met de basterdsuiker en vanille suiker tot een egale massa.
 3. Verwarm ondertussen ook de chocolade au bain marie boven een pan heet water met de andere helft van de melk (125 ml).
 4. Giet vervolgens een klein beetje van het roommengsel bij het eigeel mengsel en roer deze even door elkaar. Giet vervolgens het eigeel mengsel bij het warme roommengsel in de pan. Blijf goed met de garde roeren, terwijl je het op een zacht vuur laat binden.
 5. Als het geheel redelijk goed gebonden is (na een minuut of 3-5) dan haal je de pan van het vuur. Giet je mengsel langzaam bij het chocolademengsel. Roer het geheel goed door elkaar.
 6. Koel het volgens de beschrijving van de ijsmachine. Binnen een half uur heb je heerlijk chocolade ijs!
 7. Mocht je geen ijsmachine hebben doe gedurende een periode van 3 uur de bak met ijs in de vriezer. Roer elk half uur (minimaal) het mengsel goed door elkaar. Herhaal dit proces binnen de drie uur en laat het dan vervolgens nog een paar uur opstijven tot het een goed hard chocolade ijs is.

Variatie tip: voeg ook wat lekkere stukjes / geraspte chocolade aan de mix toe. Je krijg dan chocolade ijs met heerlijke stukjes chocolade (let op dat je ijs niet te warm is als je de chocolade toevoegt).

Porties

4

Voorbereidingstijd

20 min

Baktijd

30 min

Beoordeel

100%
4 Reacties
 • Waarom staat er niet bij de benodigdheden hoe of waar je die vanille suiker moet gebruiken

  • Hoi, dankjewel voor je bericht, ik heb de vanille suiker er wat duidelijk in gezet, hopelijk is het nu duidelijk wanneer je die er in moet doen. Succes met maken! ~Sandra

 • zoooooo lekkkkkurr<3

 • Avatar
  Jessica 11 jaar geleden

  Dit is super lekker ijs, met een echte pure smaak. Ik heb het met halfvolle melk gedaan en we hebben er van genoten. Chocoladeijs voor de echte chocoladefan!

Laat een reactie achter