Chocolate chip cookies

Chocolate chip cookies

Porties

30

Voorbereidingstijd

10 min

Baktijd

30 min

Chocolate chip cookies

Roomboter 115 gram
Donkerbruine basterdsuiker 100 gram
Witte basterdsuiker 100 gram
Zelfrijzend bakmeel 150 gram
Pure (of melk) chocolade 150 gram
Vanille suiker 1 zakje
Ei 1
Zout 1/2 theelepel


Je herkent echte chocolate chip cookies omdat ze heel erg lekker zijn en gevuld met lekkere grote brokken chocolade. Versgebakken het lekkerst en helemaal niet zo moeilijk om te maken. Ga jij deze heerlijke cookies ook uitproberen?

Benodigdheden

  • Zeef
  • Mixer, je shopt hem hier!
  • Spatel
  • Rooster (om de koekjes op af te koelen)
  • Bakplaat bekleed met bakpapier

Hoe maak je chocolate chip cookies:


  1. Verwarm de hetelucht oven voor op 175 graden.
  2. Klop in een ruime kom met de mixer de boter en de donkerbruine, witte en vanille suiker.
  3. Klop hier ook het ei doorheen en voeg vervolgens het meel en een 1/2 theelepel zout toe.
  4. Snij de chocolade in redelijke stukjes (het is maar net hoe groot je de stukjes in je koekjes wilt).
  5. Meng met een spatel de chocolade door het mengsel en klaar is je beslag.
  6. Verdeel het deel in kleine koekjes (bolletjes) op de bakplaat. Je zal het waarschijnlijk in meerdere batches moeten bakken (minimaal 2x).
  7. Bak de koekjes in ongeveer 12 minuten goudbruin en gaar.
  8. Als de chocolate chip cookies klaar zijn in de oven leg deze dan op een afkoelrooster om goed af te koelen (+/- 1 uur). Als ze zijn afgekoeld zal je zien dat de koekjes hard worden (ze zijn nog zacht als ze uit de oven komen).

Dit is de harde variant van chocolate chip cookies, wil je een chewy variant? Check dan dit recept!

Deel & Print

Eén Reactie

  1. ik vond ze echt heerlijk, makkelijk te maken. waren op voordat ik ze in een doosje kon doen

Laat een reactie achter