Kruidkoek

Kruidkoek

Porties

12

Voorbereidingstijd

10 min

Baktijd

55 min

Kruidkoek

donkerbruine basterdsuiker 300 gram
halfvolle melk 300 ml
cakemeel (een pak of recept) 300 gram
bakpoeder 1/2 zakje
vanillesuiker 1 zakje
koek en speculaaskruiden 3 theelepels
roomboter een klontje


Deze heerlijke kruidkoek is een typisch Hollandse lekkernij en super simpel om te maken, met dit recept kan het niet mislukken. Een heerlijke lekkernij voor bij de thee of koffie!

Benodigdheden:

  • Cakevorm van 24 cm
  • Cakemeel recept: Cake (vervang de suiker in dit recept voor het bovenstaande)

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de (hetelucht) oven voor op 180 graden.
  2. Meng in een ruime kom de suiker, cakemeel, kruiden en de melk. Mix dit met de mixer even door zodat er geen klontjes meer in zitten.
  3. Vet de cakevorm in met een klontje boter.
  4. Giet het mengsel in de cakevorm en plaats deze in de oven.
  5. Bak de kruidkoek in ongeveer 55 minuten af.

Kruidkoek 1Kruidkoek 2

Deel & Print

Geen Reacties

Laat een reactie achter