Kruidkoek

Kruidkoek
Donkerbruine basterdsuiker | 200 gram | |
Halfvolle melk | 200 ml | |
Zelfrijzend bakmeel | 200 gram | |
Vanillesuiker | 1 zakje | |
Koek en speculaaskruiden | 1 eetlepel | |
Roomboter | een klontje | |
Zout | snufje | |
Ei | 1 |
Deze heerlijke kruidkoek is een typisch Hollandse lekkernij en super simpel om te maken, met dit recept kan het niet mislukken.
Wat heb je nodig:
- Cakevorm van 20 cm, niet in huis? Je shopt hem hier!
Hoe maak je kruidkoek:
- Verwarm de (hetelucht) oven voor op 165 graden.
- Meng in een ruime kom de suiker, zelfrijzend bakmeel, melk, vanillesuiker, ei, zout en de koekkruiden.
- Mix dit met de mixer even door, zodat er geen klontjes meer in zitten.
- Vet de cakevorm in met een klontje boter.
- Giet het mengsel in de cakevorm en plaats deze in de oven.
- Bak de kruidkoek in ongeveer 45-60 minuten af.
Laat hem uit de vorm afkoelen en als hij goed is afgekoeld, bewaar in een afgesloten bak.
Kijk hier voor nog meer lekkere cake recepten!