Recepten

Wafels

Wafels

Wafels

Bloem 500 gram
Witte basterdsuiker 370 gram
Vanille suiker 1 zakje
Gist (twee zakjes) 50 gram
Roomboter 215 gram
Eieren 2
Lauw warm water 150 ml
Zout een snufje

Heerlijke wafels, wat kunnen die toch lekker zijn, als het warm is of koud, vers zijn ze het lekkerst! Met een flinke toef slagroom, chocoladepasta, poedersuiker of een bolletje vanille ijs, het kan allemaal. Ik heb verschillende recepten geprobeerd en deze vond iedereen unaniem de lekkerste!

Wat heb je nodig:


  • Wafelijzer, je shopt hem hier!

Hoe maak je wafels:


  1. Los de gist op in het lauwe water (goed roeren tot alle gist is opgelost).
  2. Weeg 300 gram bloem af en doe dit in een grote kom, giet hier de opgeloste gist bij.
  3. Doe hier 70 gram suiker, 2 eieren, 15 gram van de roomboter bij en roer dit tot een homogene massa.
  4. Doe vervolgens de rest van de bloem (200 gram) bij en een snufje zout. Kneed het deeg goed door, tot het een mooie bal is.
  5. Leg nu op de bal de overige 200 gram van de roomboter, laat dit rijzen voor ongeveer 15 minuten.
  6. Kneed het deeg goed door tot alle boter is opgenomen, voeg daarna pas de overige 300 gram suiker toe (witte basterdsuiker en ook de vanille suiker).
  7. Maak hoopjes van ongeveer 90 gram. Laat deze bolletjes op een bakplaat nog eens 15 minuten rijzen met een natte handdoek eroverheen (dit voorkomt uitdrogen).
  8. Bak vervolgens de wafels in het wafelijzer tot ze goudbruin zijn (vet de bakplaat in met een klontje boter, dit voorkomt dat je wafels aan je wafelijzer blijven plakken), de baktijd verschilt per wafelijzer, die van ons doet er tussen de 5-10 minuten over om ze goudbruin te maken.
  9. Laat de wafels nog even iets afkoelen (en hard worden) op een rooster en serveer ze met lekkere slagroom, chocopasta, poedersuiker of een bolletje ijs. Na verloop van tijd worden ze wel wat droog, dus het is verstandig om ze snel op te eten.

Porties

10

Voorbereidingstijd

45 min

Baktijd

30 min

Beoordeel

100%
← Vorige
Volgende →
Nog geen reacties

Laat een reactie achter