Recepten

Wafels

Wafels

Heerlijke wafels, wat kunnen die toch lekker zijn, als het warm is of koud, vers zijn ze het lekkerst! Met een flinke toef slagroom, chocoladepasta, poedersuiker of een bolletje vanille ijs, het kan allemaal.

Wafels

Bloem 500 gram
Halfvolle melk 500 ml
Vanille suiker 2 zakjes
Instant gist 1 zakje
Roomboter 125 gram
Eieren 3
Zout een snufje

Wat heb je nodig:


  • Wafelijzer, je shopt hem hier!
  • Ijsschep, je shopt hem hier!

Hoe maak je wafels:


  1. Verwarm de melk tot handwarm.
  2. Doe de gist bij de melk en laat dit even staan tot het gaat schuimen.
  3. Doe de bloem in de mixer kom en voeg hier je melk en gist papje bij.
  4. Mix even goed door tot er geen klontjes meer in zitten.
  5. Smelt de roomboter in een pannetje of in de magnetron.
  6. Voeg nu de eieren, vanillesuiker, zout en gesmolten boter toe aan je mixer kom en meng tot één geheel.
  7. Doe nu een theedoek over je kom en zet deze op een tochtvrije warme plek om je beslag te laten rijzen.
  8. Laat dit 60 minuten staan, je zal zien dat je beslag twee keer zo groot is geworden en luchtbelletjes bevat.
  9. Verwarm je wafelijzer en vet je ijzer in met een beetje roomboter.
  10. Met een grote ijsschep schep je een gelijke hoeveelheid beslag in je wafelijzer.
  11. Bak vervolgens de wafels in het wafelijzer tot ze goudbruin zijn. De baktijd verschilt per wafelijzer, die van ons doet er tussen de 5 minuten over om ze goudbruin te maken.
  12. Laat de wafels nog even iets afkoelen en serveer ze met opgeklopte slagroom, chocopasta, poedersuiker of een bolletje vanille ijs.

Heb je teveel beslag gemaakt? Invriezen kan heel goed.

Porties

18

Voorbereidingstijd

1 uur

Baktijd

30 min

Beoordeel

100%
← Vorige
Volgende →
Nog geen reacties

Laat een reactie achter