Patatas bravas
Zelfgemaakte Spaanse patatas bravas. Deze heerlijke gebakken aardappelpartjes zijn makkelijk te maken en veel lekkerder dan een kant en klaar pakje uit de supermarkt. Je kan ze heel makkelijk zelf maken. Snij de aardappels in partjes, zorg voor voldoende olijfolie en bak ze af in de oven. Bestrooi met zout en/of kruiden voor de echte finishing touch.
Een lekkere variatie op gebakken aardappels, frietjes en patat! Serveer deze patatjes met lekkere zelfgemaakte appelmoes of mayonaise.
Wat heb je nog meer nodig:
- Bakplaat
- Bakpapier
- Ruime kom
Patatas bravas
1 kilo | Kruimige aardappels | |
4 eetlepels | Olijfolie | |
1 theelepel | Zout |
Hoe maak je patatas bravas:
- Verwarm de oven voor op 225 graden (hete lucht oven).
- Was de aardappels en snij ze in reepjes: patat / frites vorm of in kleine blokjes. Je hoeft ze niet te schillen.
- Leg ze in een ruime kom en giet hier de olijfolie erbij, hussel dit even goed door elkaar.
- Leg de aardappels goed van elkaar op de bakplaat en strooi hier het zout overheen.
- Bak de patatas bravas af in ongeveer 30-40 minuten, tot de mooi goudbruin gaar zijn.
Heerlijke patatas bravas voor bij de tapas of voor bij de gewone avond maaltijd! Weer eens iets anders als gebakken aardappels of frites uit de frituur!
Variatietip: Voeg lekker wat rozemarijn en geperst teentje knoflook toe voor het bakken.
Variatietip: Serveren kan ook met lekkere uitgebakken spekjes, een uitje en champignons.
Nog geen reacties