Mayonaise

Mayonaise

Porties

4

Voorbereidingstijd

10 min

Baktijd

4 min

Boodschappenlijstje

olie (zonnebloem- of olijfolie) 250 ml
eidooier 1
Zaanse (fijne) mosterd 1/2 theelepel
witte wijnazijn 1/2 theelepel
citroensap 1 theelepel
water 1/2 theelepel
Peper en zout optioneel snufje


Mayonaise maken hoeft niet moeilijk te zijn, goed roeren is de truc! Met het onderstaande recept kan het niet mislukken. Na enkele minuten heb je een heerlijke mayonaise op tafel staan! Met dank aan Brenda voor de tip en foto van dit lekkere recept.

Aantal personen: 4 personen (een bakje mayonaise van 250ml)

Bereidingstijd: ongeveer 10 minuten

Benodigheden:

  • Grote kom
  • Keukenmachine of garde / handmixer

Bereiding:

  1. Meng de eidooiers, mosterd, azijn en een theelepel koud water in een kom. Mix dit totdat een glad mengsel ontstaat. Dit gaat het makkelijkste met een keukenmachine, maar een handmixer of garde kan ook.
  2. Voeg vervolgens druppel voor druppel de olie toe en blijf ondertussen mixen. Gaat dit te snel dan gaat de saus schiften en kan je opnieuw beginnen. Als de saus te dik wordt, voeg dan nog een klein beetje water toe.
  3. Doe als laatste de citroensap erbij en mix het geheel nog even door.
  4. Breng de mayonaise eventueel op smaak met zout en peper.

Lekker met frietjes of patatas bravas of gebruik deze saus als basis voor andere sauzen.

Mayonaise

Lekkere variatietips:

  • Aioli: voeg wat knoflook toe aan je saus
  • Curry variant: voeg wat curry poeder toe aan je saus
  • Kerrie variant : voeg een beetje honing en kerriepoeder toe  (lekker op een stokbroodje)

Deel & Print

Geen Reacties

Laat een reactie achter