Labneh
Labneh, een frisse yoghurt dip voor bij een stokbroodje of naan, deze komt traditioneel uit het Midden-Oosten en is een soort hangop.
Je kan heel veel verschillende variaties maken. Hieronder vind je die van mij met lekkere Za-atar kruiden.
Combineer met andere dips, kaasje, worstje en je hebt een heerlijk borrelplankje!
Labneh
Griekse yoghurt | 4 eetlepels | |
Snufje zout | 1 | |
Olie | scheutje | |
Za-atar | 2 eetlepels |
Hoe maak je labneh:
- Schep 4 eetlepels Griekse yoghurt in een bakje. Kies voor een dikke yoghurt, dan is je dip wat steviger.
- Voeg het zout toe aan het de yoghurt en roer dit even goed door.
- Giet nu een scheutje olie op de yoghurt.
- Strooi wat Za-atar kruiden over de olie.
Stokbroodje, wijntje, klaar!
Nog meer inspiratie nodig voor borrelhapjes? Kijk dan even hier!
Nog geen reacties