Recepten

Labneh

Labneh

Labneh, een frisse yoghurt dip voor bij een stokbroodje of naan, deze komt traditioneel uit het Midden-Oosten en is een soort hangop.

Je kan heel veel verschillende variaties maken. Hieronder vind je die van mij met lekkere Za-atar kruiden.

Combineer met andere dips, kaasje, worstje en je hebt een heerlijk borrelplankje!

Labneh

Griekse yoghurt 4 eetlepels
Snufje zout 1
Olie scheutje
Za-atar 2 eetlepels

Hoe maak je labneh:


  1. Schep 4 eetlepels Griekse yoghurt in een bakje. Kies voor een dikke yoghurt, dan is je dip wat steviger.
  2. Voeg het zout toe aan het de yoghurt en roer dit even goed door.
  3. Giet nu een scheutje olie op de yoghurt.
  4. Strooi wat Za-atar kruiden over de olie.

Stokbroodje, wijntje, klaar!

Nog meer inspiratie nodig voor borrelhapjes? Kijk dan even hier!

Porties

6

Voorbereidingstijd

5 min

Baktijd

5 min

Beoordeel

100%

Nog geen reacties

Laat een reactie achter